Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Nijmegen: verkrachting

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september wordt in de St. Annastraat in Nijmegen een 17-jarig meisje verkracht. Ze is uit geweest met vriendinnen. Rond 02.30 uur loopt het groepje naar hun fietsen om terug te gaan naar Malden, zo'n 8 kilometer buiten Nijmegen. Het meisje fietst alleen vooruit. Ter hoogte van de Slotemaker de Bruïneweg komt haar een fietser tegemoet. De fietser pakt haar vast en sleurt haar van haar fiets over het trottoir een oprit in. Daar wordt ze verkracht. Al die tijd houdt hij een hand over haar mond.

Het groepje vrienden is ondertussen ook op weg naar huis gegaan. Ze zien 2 fietsen op straat liggen. Ze vermoeden dat de fietsen van het vrijend paartje zijn, dat ze op de oprit zien. Uit baldadigheid nemen ze 1 van de 2 fietsen mee. Dat blijkt de fiets van de dader te zijn. De dader vlucht met de fiets van het slachtoffer. Hij steekt de St. Annastraat over en gaat links richting de stad. 250 meter verderop in de bosjes bij het Universiteitsterrein is de fiets teruggevonden.

Een uur eerder dan de verkrachting, rond 02.00 uur, is dezelfde man waarschijnlijk ook al gezien. Twee meisjes worden gevolgd door een man op een omafiets. De man fietst door als de meisjes stoppen bij een huis waar het licht nog aan is.

Signalement dader:
Man met lichtgebruinde huidskleur, 20 - 30 jaar, ongeveer 1.75 m. lang, normaal postuur. Klein litteken, of een wondje onder of naast zijn linkeroog. Zwart, golvend vettig haar, achterover gekamd in een staartje tot over de schouders: mogelijk heeft de dader nu zijn haar geknipt en heeft dus geen staart meer. Donkere lange broek en wit shirt. Hij sprak goed Nederlands.

Fiets van de dader:
Zwarte omafiets, merk Medley Classic, zwart Axa slot. De fiets is pas vanaf 22 juli in de handel, te koop bij Halfords in de aanbieding.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de dader aan de hand van het signalement in combinatie met de zwarte omafiets?

- Wie heeft zo'n fiets gehad, maar is hem kwijtgeraakt omdat hij bijvoorbeeld gestolen is?

- Wie weet hoe en waarheen de dader verder is gevlucht nadat hij de fiets heeft achtergelaten?

- Wie is lastiggevallen door een man, die voldoet aan het signalement, en heeft hiervan nog geen aangifte gedaan bij de politie?
- Wie heeft algemene informatie over deze verkrachting?

Reacties
Regiopolitie Gelderland-Zuid
Tel: 0800 - 61 04 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2668 '
Lees ook