Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: pinnen

Vanaf april dit jaar is in Rotterdam een bende actief die bankpassen met bijbehorende pincodes afhandig maakt. De slachtoffers hebben niet direct door dat op listige wijze de bankpas wordt ontfutseld. In de Zwart Janstraat in Rotterdam kun je o.a. pinnen bij de ABN/AMRO, de Rabobank en bij de VSB. En bij alle automaten is al meerdere keren toegeslagen. Ook bij de ABN/AMRO en de Rabobank in Bleiswijk is hetzelfde gebeurd. Het vermoeden bestaat dat het buitenlanders zijn. De meeste daders praten gebrekkig Nederlands of Engels. Ook hebben sommige slachtoffers gehoord, dat er Frans werd gesproken

Wijze waarop daders werken
Een klant staat geld te pinnen als ineens 2 of 3 anderen (de daders) zich ermee bemoeien. Wat paniekerig zeggen de daders dat de automaat de pas inslikt. Inderdaad: het geld van de klant komt er wel uit, de pas niet. Allerlei suggesties worden door de daders gedaan, zoals op stop drukken of op correctie. Of nog een keer de pincode indrukken? Dan wordt er uiteraard door de daders meegekeken. De werkelijkheid is dat de pas al ongemerkt gestolen is. In de tijd die het kost om bij de bank om de pas te vragen, is er al een flink bedrag van de rekening gehaald. De politie gaat van een vaste groep daders uit. De manier waarop ze werken is hetzelfde en ook gebeuren de meeste diefstallen op vrijdag en zaterdag. Vaak op tijdstippen dat de bank gesloten is.

Signalement daders in Bleiswijk
Dader 1: Man met getinte huidskleur; 30-35 jaar; 1.80 m. lang; normaal postuur; zwart kort haar. Hij droeg een grijs kostuum en sprak gebrekkig Engels.
Dader 2: Man met getinte huiskleur; 22-23 jaar; 1.80 m. lang; mager postuur.

Signalement daders in Rotterdam
Dader 3: Man met getinte huidskleur; zwart haar. Hij droeg een grijs kostuum, had een bril op en sprak gebrekkig Engels. Dader 4: Vrouw met getinte huidskleur, vermoedelijk Zuid Europees; 25-35 jaar; ca. 1.65 m. lang; slank postuur; lang donker haar. Dader 5: Man met getinte huidskleur; 25-35 jaar; normaal postuur; kort zwart haar.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van de videobeelden, mogelijk in combinatie met de gegeven signalementen?

- Wie (her)kent de daders mogelijk in combinatie met een auto met Frans kenteken of een ander buitenlands kenteken?
- Wie heeft iets dergelijks meegemaakt, maar daar nooit aangifte van gedaan?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Tel: 0800 - 61 04 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2698 '
Lees ook