AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Deventer: moord op 52-jarige man

Op zaterdag 16 januari is het lichaam gevonden van de 52-jarige Bosnische man Muharem Hebib, roepnaam Tjazim, in zijn woning in de Molenstraat 5 in Deventer; pal tegenover de binnenplaats van het politiebureau. De politie neemt aan dat hij daar is vermoord op maandag 11, mogelijk 12 januari. Waarschijnlijk zat hij in zijn stoel toen zijn belager hem met een hard voorwerp op zijn hoofd sloeg. Die klap was fataal. Daarna heeft de dader zijn handen en voeten met 2 verschillende soorten touw vastgebonden.

De politie gaat uit van roof. Naast het slachtoffer is zijn portemonnee aangetroffen met alleen wat kleingeld. Het spaargeld, dat de man in huis had, heeft men kennelijk meegenomen. Er zijn geen sporen van inbraak. Waarschijnlijk is de dader een bekende van Tjazim en heeft hij hem zelf binnengelaten. In de Lange Bisschopstraat (winkelstraat) in Deventer is het slachtoffer op maandag 4 of dinsdag
5 januari tussen 12.00 uur en 13.00 uur gezien met 2 mannen. De getuige had het idee dat Tjazim door hen bedreigd werd.

Signalement slachtoffer:
Bosnische man, in '92 naar Nederland gevlucht; 1.58 m lang; tenger. Hij liep met kleine pasjes. Hij droeg vaak opvallende oranje/bruine hoge schoenen. Hij sprak slecht Nederlands. Hij had veel contacten in de Bosnische gemeenschap: vaste ontmoetingsplek bij V&D en op vrijdag en zaterdag op de markt. Hij had homoseksuele contacten. Hij bezocht regelmatig het park 'Oude Plantsoen' in het centrum van Deventer.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de genoemde 2 mannen in de Lange Bisschopstraat, die misschien niets met de moord te maken hebben en wie heeft de confrontatie met het slachtoffer in die straat gezien?
- Wie weet iets meer over de mensen met wie het slachtoffer de laatste tijd contact heeft gehad: in zijn huis of op ontmoetingsplaatsen?
- Wie kan iets meer vertellen over de 2 verschillende soorten touw in combinatie met een persoon uit de kennissenkring van het slachtoffer?
- Wie weet wie er op 11 januari of dagen erna bij het slachtoffer op bezoek is geweest?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie IJsselland
Bureau Deventer
Tel: 0570 640 400

Slachtoffer
Het slachtoffer.

Touw
Het slachtoffer zijn handen en voeten zijn met deze 2 verschillende soorten touw vastgebonden.

Slachtoffer
Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

© 1998 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2721 '
Lees ook