Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Assen: poging tot verkrachting

Woensdagavond 24 februari rond 20.00 uur, fietst een 17-jarig meisje op het fietspad van de Nobellaan in Assen. Ze is naar de sportschool in het centrum geweest en is op weg naar haar ouderlijk huis in de wijk Peelo. Vlakbij het bejaardentehuis 'De Arendhorst' wordt ze ingehaald door een jongeman op een fiets. De jongen rijdt vervolgens voor haar uit richting kruising Nobellaan - Groen van Prinstererlaan. Vlak voor deze kruising, ter hoogte van de kerk, gaat hij plotseling op de stoep rijden. Het meisje denkt dat hij na de kerk rechts af wil slaan, fietst hem voorbij en verliest hem uit het oog.

Aan het eind van de Nobellaan steekt ze de Zwartwaterseweg over, de Oranjebond in. Dit is een verbindingspad naar de Smetanalaan. Deze buurt is bekend om zijn volkstuinen die t.o. het Noorderpark en het Aafke's Bosje liggen. Na zo'n 50 meter, op het moment dat ze onder het licht van de lantaarn fietst, ziet ze plotseling een schaduw. In een reflex zwaait ze met haar linkerarm naar achteren, maar gelijk voelt ze een arm om haar middel en wordt ze met veel kracht van haar fiets getrokken. Het meisje begint te schreeuwen en probeert zich los te rukken. Tijdens de worsteling laat de man haar plotseling los, staat op en zet het op een lopen in de richting van het paadje bij de kinderboerderij.
Het meisje blijft nog even verbaasd zitten en realiseert zich dat haar aanrander de jongen is die haar inhaalde op de Nobellaan. De dader liet een oude zwarte herenfiets achter, zonder bagagedrager en jasbeschermers. Het achterspatbord zit los en rammelt.

Volgens de politie in Assen staat deze poging tot verkrachting niet op zichzelf. Sinds half november vorig jaar is een tiental vrouwen aangerand of lastiggevallen. Ze reden allemaal in de omgeving van de Nobellaan, Oranjebond, Molenstraat, Diepenbrocklaan en Peloërespad in de wijk Noorderpark. Ook zij spreken over een jongeman op een oude, zwarte en rammelende herenfiets.

Signalement dader:
Jongen met getinte huidskleur, rond de 17 jaar, lengte 1.70-1.75 m., kort donker haar. Hij droeg een grijs-witte trui of sweatshirt en een zwarte wijde broek.

De politie vraagt:

- Wie (her) kent de jongeman aan de hand van het opgegeven signalement?

- Wie (her)kent de rammelende herenfiets, mogelijk in combinatie met de dader?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze poging tot verkrachting?

Reacties
Regiopolitie Drenthe
Bureau Assen
Tel: 0800 - 61 05 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2779 '
Lees ook