Lopende Zaken

Uden: verkrachting van een 17-jarig meisje

In de vroege ochtend van zaterdag 16 januari om ong. 01.30 uur werd in Uden (Brabant) een 17-jarige meisje gewelddadig verkracht door 2 mannen. Ze was die avond met vrienden uit in Dancing the Market Place. Omdat ze vaak last heeft van hyperventilatie, gaat ze af en toe naar buiten om een luchtje te scheppen. Ze neemt dan altijd haar mobiele telefoon mee en bovendien weten haar vrienden altijd hoe ze loopt. Omdat ze wel eens flauwgevallen is, spreken ze af dat ze binnen 20 minuten terug zal zijn. Ze loopt van de markt naar de Kastanjeweg.

Op de hoek bij poelier Bevers komen 2 mannen haar tegemoet. Eerst lopen ze haar voorbij, maar dan draaien ze zich om en grijpen haar vast. Ze slaan en schoppen haar en aan haar haren trekken ze haar de Neringstraat Oost in naar een onverlichte bouwplaats daar in de buurt. Bij deze bouwplaats aan de achterkant van theater Markant wordt ze door beide mannen verkracht. In ademnood slaagt ze er toch in om stiekem de toetsen van haar mobiele telefoon in te drukken om haar vrienden te waarschuwen. Ook belt ze 112, maar deze verbinding is te kort voor de politie om hierop te kunnen reageren.

Als de daders merken, dat ze belt, krijgt ze nog een schop en gaan ze er vandoor. Haar vrienden komen haar zoeken, vinden haar, maar de daders zijn al weg. Zij heeft een shock. Er ontstaat tumult en lawaai, waarop omwonenden de politie bellen.

Signalement daders:
Dader 1: blanke man met enigszins getint uiterlijk; 20 - 30 jaar oud; ong. 1.70 m. lang; hij heeft een opvallend litteken bij één van zijn ogen, over zijn wenkbrauw; in één van zijn oren draagt hij een ring.

Dader 2: blanke man met enigszins getint uiterlijk; 20 - 30 jaar oud; ong. 1.80 m. lang; hij heeft volgens het slachtoffer een "bloempot" kapsel: bovenop lang haar en onderaan kort met een duidelijke scheidslijn tussen het lange en het korte haar. Hij droeg een ringbaardje.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van het gegeven signalement?
- Wie heeft de daders in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari gezien in de buurt van de Neringstraat, of aan de achterzijde van het theater Markant?

- Wie heeft op genoemde datum iets opvallends gezien of gehoord of wie heeft gezien dat 2 mannen een meisje hardhandig de Neringstraat Oost insleurden omstreeks 01.30 uur?

- Zijn er andere vrouwen die op soortgelijke wijze zijn lastiggevallen?

- Wie kan informatie geven die mogelijk leidt naar de daders?

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Bureau Den Bosch
Tel: 0800 61 03 (gratis)

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2785 '
Lees ook