Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Utrecht: Verkrachting 16-jarig meisje

Vrijdagmiddag 13 augustus is een 16-jarig meisje uit Nieuwegein verkracht. Ze heeft haar verkrachter maandag 9 augustus leren kennen. Het meisje is in winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein aan het winkelen. Om 15.00 uur is ze bij de fietsenstalling van het Gemeente- huis. Daar wordt ze aangesproken door een man die haar modellenwerk aanbiedt en ze geeft hem haar telefoonnummer.

Afspraak
Vrijdag 13 augustus belt de man en maakt voor 16.00 uur een afspraak bij de telefooncellen op het Jaarbeursplein in Utrecht. Hij zegt dat zijn naam Peter Hoekstra is. De man is er niet en het meisje wacht tot even voor 16.30 uur. Dan loopt ze in de richting van de tram om terug te gaan naar Nieuwegein. Op de Croeselaan, vlakbij het Jaarbeursplein, ziet ze de man. Daar staat zijn witte bestelbusje geparkeerd. Het meisje stapt bij hem in de auto. Aan, of in de omgeving van, de A2 (buiten Utrecht - richting Amsterdam) stopt de man. Het meisje krijgt een mes op haar keel en wordt aan handen en voeten geboeid. Op een rustige plek, nog zo'n 10 minuten verder rijden, verkracht de man het meisje. Na de verkrachting rijdt hij terug naar Utrecht. Op de Kennedylaan, vlakbij de Meernbrug, zet hij haar af, loopt over het fietspad met het meisje mee, uit het zicht van het busje, en laat haar dan pas gaan.

Auto dader
Een witte bestelbus, stahoogte 1.75 meter. Laag in de twee achterdeuren zitten ramen. De passagiersstoel ontbreekt. Het dak is geheel licht doorlatend. In de bus lagen een blauw met zwarte weekeindtas en een lichtblauw dekbed, zonder hoes.

Signalement dader:
Blanke man;
ongeveer 37 jaar;
lengte circa 1.85 meter;
gezet postuur;
rossig haar, kalend en snor;
tatoeage op linkerbovenarm (rood hartje met een woord eronder); klein oorringetje in linkeroor;
spreekt Nederlands zonder accent.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de dader in combinatie met het signalement?
- Wie is ook door deze man aangesproken met de vraag modellenwerk te doen, en heeft hiervan geen aangifte gedaan?

- Wie heeft maandagmiddag 9 augustus de man in het City Plaza Nieuwegein gezien?

- Wie heeft vrijdag 13 augustus tussen 16.30-17.00 uur een witte bestelbus stil zien staan in de buurt van Utrecht, vermoedelijk ergens langs de A2?

- Wie heeft vrijdag 13 augustus rond 18.00 uur op de Kennedylaan in Utrecht iets gezien wat verband kan houden met deze verkrachting?

Reacties
Politie Utrecht, district Marco Polo
Tel: 0800 - 6101 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2793 '
Lees ook