Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Alphen aan den Rijn: 47-jarige man vermoord

Vrijdag 11 juni om 10.00 uur ziet een politieman van de hondenbrigade die zijn hond wil uitlaten, op het asfalt van de parkeerplaats aan de Treinweg bij Aarlanderveen, het lichaam van een man liggen. Deze parkeerplek ligt erg afgelegen, vlakbij een natuurgebied aan de weg tussen Nieuwkoop, Aarlanderveen en Alphen a/d Rijn en er komen eigenlijk alleen mensen voor een wandeling, met of zonder hond. Het slachtoffer heeft geen papieren bij zich.

Later blijkt het de 47-jarige Hans Schonewille uit Leiden te zijn. Schonewille is in het uitgaansleven van Leiden een bekende en hij heeft als bijnaam "De Indiaan". Hij is getrouwd en woont met zijn gezin aan het Sara de Bronovoplein in Leiden. Schonewille is vroeger met justitie in aanraking geweest en is ook een bekende in de illegale gokwereld in Leiden.

Donderdag 10 juni is het slachtoffer thuis als even voor 20.30 uur de telefoon gaat. Degene die hem belt is vermoedelijk een bekende die een afspraak voor diezelfde avond maakt. Hij neemt afscheid van zijn vrouw en vertrekt. Hoewel er nog geen getuigen van zijn neemt de recherche aan dat hij met zijn auto vertrekt, een blauwe Opel Omega - kenteken YT-55-YY. Die nacht, om 02.00 uur, krijgt de politie een telefoontje dat een auto in de brand staat op een parkeerterreintje aan de Hondsdrafzoom in Leiderdorp. Tijdens het uitbreken van de brand heeft men een auto met gierende banden horen wegrijden. De brandende auto blijkt de blauwe Opel Omega van Hans Schonewille te zijn, met daarin zijn identiteitspapieren.

De politie vraagt:

- Wie heeft Hans Schonewille in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juni nog gezien in de buurt van zijn woning in Leiden, op de plek waar zijn auto uitbrandde in Leiderdorp of op de plek waar hij bij Aarlanderveen werd vermoord? En in gezelschap van wie?
- Heeft iemand in die nacht, voor 02.00 uur, zijn blauwe Opel Omega nog gezien?

- Wie heeft in die nacht of ochtend iets verdachts gezien op de parkeerplaats aan de Treinweg bij Aarlanderveen en heeft nog niet met de politie gesproken? Zij kunnen belangrijke informatie hebben. Er wordt met name door getuigen die al gehoord zijn over een rode auto gesproken die daar diverse malen is gezien.

- Met wie heeft Hans Schonewille de avond voor zijn dood, via de telefoon, een afspraak gemaakt?

- Weet iemand van conflicten waar Schonewille mogelijk bij betrokken was, of weet iemand of hij voor zijn dood door personen werd bedreigd?

Reacties
Regiopolitie Hollands-Midden
Tel: 0800 - 61 02 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2810 '
Lees ook