Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Den Haag: overval op afhaalcentrum

Op zaterdagavond 21 augustus wordt de eigenaar van het Surinaams-Chinees afhaalcentrum Tin Fat, op een hoek van de Stuwstraat in de Molenwijk in Den Haag, overvallen door twee jongemannen. Ze komen om 21.55 uur binnen, vlak voor sluitingstijd, en springen over de toonbank. Eén van de overvallers duwt de eigenaar omver; de andere zet hem een pistool op het hoofd. Er wordt geroepen: "Geld, anders schieten we jou dood". De vrouw en de dochter van de eigenaar worden ook onder schot gehouden. De daders gaan ervandoor met de hele dagopbrengst, die zij in een plastic tas van de Konmar hebben gestopt. Ze lopen de zaak uit, in de richting van de Noord-Polderkade. Zij steken het grasveld over en passeren een groepje van ongeveer 5 jongens. Daarna zijn ze niet meer gezien.

Signalement groepje jongens:
10 - 18 jaar oud. Ze houden zich vaker op op dat grasveldje tussen de Stuwstraat en de Schoeplaan. Eén van hen informeerde later bij de eigenaar of hij was overvallen.

De eigenaar kan zich herinneren dat de daders eerder in die week in de zaak zijn geweest, zo ook een kwartier voor de overval. Ze bestellen een patatje. Op dat moment is er een andere jongeman in de zaak. De eigenaar kent hem van gezicht.

Signalement jongeman in de zaak:
Antilliaanse jongen, ongeveer 15 jaar oud, met kort zwart kroeshaar, waarschijnlijk woont hij in de buurt.

Signalement daders:
Dader 1 (de jongeman met pistool):
man met een Aziatisch uiterlijk, mogelijk van Surinaamse afkomst. Circa 18 jaar oud, 1.65 - 1.70 m. lang, redelijk fors postuur, opvallend rond gezicht met brede jukbeenderen. Hij droeg een zwarte honkbalpet, met een Nike-logo aan de voorzijde een halflange jas van het merk Helly-Hansen; de jas is zwart van buiten en wit van binnen en kan ook binnenstebuiten worden gedragen. Het vuurwapen is waarschijnlijk een zilverkleurig pistool met bruine handvatten

Dader 2 (die als eerste over de toonbank sprong en de eigenaar omver duwde):
man met een lichtgetint negroïde uiterlijk. Circa 18 jaar oud, ongeveer 1.80 m. lang, slank postuur, smal gezicht, kort zwart kroeshaar. Hij droeg een blauw 3/4 sportjack met een Nike-logo op de rug tongpiercing: gouden ringetje door zijn tong

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de daders aan de hand van de compositietekening en/of de signalementen?

- Wie is de Antilliaanse jongeman die in de zaak was toen de daders een patatje bestelde, een kwartier voor de overval?
- Wie zijn de jongens van het groepje, die de daders passeerden?
- Wie heeft algemene informatie over deze overval?

Reacties
Regiopolitie Haaglanden
Tel: 0800 - 61 03 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

Zoekwoorden:

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2928 '
Lees ook