AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

St.Michielgestel: gewapende overval op videotheek FilmClub

Vrijdag 20 november werd om 21.05 uur, vlak na sluitingstijd, videotheek FilmClub aan de Campanulastraat in St.Michielsgestel overvallen. De 41-jarige eigenaar van de zaak kwam vanuit de keuken de zaak weer inlopen toen hij op nog geen meter afstand van hem een gemaskerde man zag staan. De man draaide zich naar hem toe, richtte een pistoolmitrailleur op hem en zei: "Dit is een overval."

De eigenaar bedacht zich geen moment en stortte zich boven op de overvaller. De overvaller slaagde er in zijn belager met het wapen op het hoofd te slaan en na een wilde worsteling sloeg hij op de vlucht en verdween in de richting van de Fresiastraat. Tijdens de worsteling verloor de overvaller zijn wapen en jack. Voor de overval heeft de dader voor de deur staan posten. Hier zijn videobeelden van. De pistoolmitrailleur dat hij bij zich had was van Tsjechische makelij en kost veel geld op de zwarte markt.

Signalement dader:
Man met lichte getinte huidskleur, mogelijk van Aziatische afkomst, tussen 20-30 jaar, ca. 1.70 m. lang, normaal postuur, opvallend gladde strakke huid in gezicht, zwart sluik haar tot op de schouders, gedragen in een staartje met de oren vrij.

Hij droeg sportschoenen van het merk Nike Air Max en was gekleed in een donkere trainingsbroek en een donkerblauw katoenen 3/4 jack met nylon coating. Het jack heeft witte stiksels, een capuchon en er stond een merkje in 'Rescue Dont Pull Off Future Most Important'.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de overvaller aan de hand van het gegeven signalement?

- Wie heeft op vrijdag 20 november rond 21.00 uur iets verdachts gezien bij de videotheek FilmClub aan de Campanulastraat in St.Michielsgestel? Getuigen met wie de politie al gesproken heeft, hoeven zich niet opnieuw te melden.

- Wie kan informatie geven over de herkomst van de pistoolmitrailleur?


- Wie weet waar het donkerblauwe jack gemaakt is of verkocht wordt?
- Wie heeft in algemene zin meer informatie over deze overval?

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Bureau Den Bosch
Tel: 073 623 62 10

U kunt op de foto klikken voor een vergroting

Dader
Dader bij de videotheek

Kleding dader
Zijn kleding: een donkere trainingsbroek en een donkerblauw katoenen
3/4 jack met nylon coating

Schoenen
Hij droeg sportschoenen (Nike Air Max)

Merkje jas
Het merkje in de jas

Lopende Zaken

Gouda: gewapende overval op postkantoor

St. Michielgestel: gewapende overval op videotheek

Gezocht

Gevonden Voorwerpen

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2940 '
Lees ook