Lopende Zaken

Alkmaar: serie overvallen

De politie Noord-Holland Noord in Alkmaar is bezig met een onderzoek naar 8 gewapende overvallen op super- en bouwmarkten. Ze speelden zich af in de loop van het vorig jaar: te beginnen in februari. Uit onderzoek is gebleken dat er overeenkomsten zijn; dus gaat de politie er nu van uit dat deze overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd. Een aantal overvallen wordt hier uitgelicht.

Op 6 februari 1998 (koopavond) tegen sluitingstijd (20.00 uur) werd er een overval gepleegd op de Grosmarkt (nu A&P) in Heerhugowaard: Olmenlaan 4. Dader 1 komt binnen, laadt zijn pistool door, richt op de caissiere en schiet. Het wapen blokkeert en het meisje blijft ongedeerd. Op een bewakingsvideo is dader 1 te zien. Na deze overval heeft een getuige gezien dat deze dader aan de zijkant van de Grosmarkt in een blauw-grijze Volkswagen Golf (kenteken RJ - 71 - YT) stapt en wegrijdt in de richting van de Hortensialaan. Dan rijdt hij verder door de Sparrenlaan, Beukenlaan, de Dreef en de Van Veenweg, naar de Middenweg. De auto is teruggevonden op het parkeerterrein op de Middenweg, vlakbij drogisterij De Trekpleister. Hij moet daar in een andere auto zijn overgestapt.

Een andere overval vond plaats op 13 februari 1998 bij de Vomar in Velserbroek; weer een andere op de Co Op in Krommenie. Bij deze 2 overvallen is dader 2 op een bewakingvideo te zien. Op donderdag 19 maart 1998 om 20.50 uur werd supermarkt Deen in Spanbroek overvallen. Daar werd als 1e vluchtauto een grijze Toyota Corolla gebruikt, kenteken SZ -91 - FN, die werd achtergelaten op de Planetenlaan in Opmeer. Een getuige heeft daarna ook een donkerblauwe BMW uit de
7-serie gezien. De daders gebruiken meestal 2 vluchtauto´s: vaak gestolen en weer achtergelaten

Signalement daders:
Dader 1: man; 1.80 m. lang; ong. 30 jaar; lenig: sportschoolfiguur; hij droeg bruine Nike schoenen; hij houdt het wapen gekanteld tijdens zijn bedreigingen.
Dader 2: grote forse man met een dikke, vadsige buik. Hij speelt een passieve rol. De politie denkt dat hij alleen erbij is voor hand en span diensten. Bij 2 van de genoemde overvallen heeft dader 1 een donkergekleurd geblokt houthakkershemd aan; bij 1 overval heeft ook dader 2 zo'n hemd aan: lichtgekleurd.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van de gegeven signalementen?
- Overval op 6 februari 1998 op Grosmarkt Heerhugowaard: wie heeft dader 1 zien overstappen op een 2e vluchtauto op het parkeerterrein op de Middenweg?

- Overval op 19 maart 1998 op supermarkt Deen in Spanbroek: wie kan de
2e vluchtauto, een donkerblauwe BMW uit de 7-serie in relatie brengen met een van de daders?

- Wie heeft algemene informatie over deze serie overvallen?

Reacties
Regiopolitie Noord-Holland Noord
Bureau Alkmaar
Tel: 0800 61 04 (gratis)

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3029 '
Lees ook