Lopende Zaken

Wassenaar: overval op echtpaar thuis

In de Vleijsmanlaan in Wassenaar (wijk Rijksdorp) werd op 10 december een echtpaar thuis overvallen en beroofd door 3 mannen: een Nederlander en 2 Turken. Om 20.00 uur gaat de bel en er staat een man voor de deur. Hij houdt een onsamenhangend verhaal over het hek voor het huis dat kapot zou zijn. De bewoner vindt dat vreemd en wil de voordeur sluiten. Te laat. De overvaller dringt binnen en geeft meneer een paar rake klappen op zijn hoofd met een vuurwapen.

Mevrouw die op het lawaai afkomt, ziet dat haar man bloedend in elkaar zakt en raakt in paniek. Er zijn nu drie overvallers binnen. De slachtoffers moeten in de woonkamer op de bank gaan zitten en hun geld afgeven. De 2 Turkse overvallers worden door de Nederlander naar boven gestuurd. Vervolgens vertelt hij het vreemde verhaal dat hij door de Turkse overvallers gedwongen zou zijn mee te doen aan deze overval omdat hij hen nog geld schuldig is van een mislukte drugsdeal. Hij vraagt of het slachtoffer een mobiele telefoon heeft. Samen met de overvaller loopt hij naar de garage om de telefoon uit de auto te halen. Daarna moet het slachtoffer weer op de bank gaan zitten, naast zijn vrouw.

De overvaller schreeuwt naar boven dat de anderen naar beneden moeten komen en dan vertrekken ze. Een getuige heeft de daders na de overval in een donkerkleurige personenauto zien stappen. Het leek op een VW-Golf, mogelijk een oud model, en ze reden weg in de richting van de Wassenaarse slag in Wassenaar. Behalve het contante geld dat de slachtoffers bij zich droegen, hebben de overvallers ook meegenomen: een goudkleurig Omega analoog herenhorloge; een gouden Rolex herenhorloge, type Oyster, nr. 15238; een goudkleurig Seiko herenhorloge type Lassale; een gouden damesarmband en een Nokia mobiele telefoon nr. 2110.

De politie vermoedt dat de daders elkaar goed kennen en in ieder geval eerder samen op stap zijn geweest, want als de 2 Turkse overvallers interesse tonen voor de dure stereo-installatie van de slachtoffers, zegt de Nederlander: "Nee, dat doen we niet, je weet toch, hoe dat de vorige keer fout ging".

Signalement daders:
Dader 1 (met pistool): blanke Nederlandse man; 20 - 30 jaar oud;
1.80-1.85 m. lang; slank postuur; gaaf gezicht, volgens de slachtoffers een perzikhuid. Hij droeg donkere kleding en had een muts op. Hij sprak accentloos Nederlands

Dader 2 en 3: mannen van Turkse afkomst; ong. 1.70 m. lang; 20 - 30 jaar oud; normaal postuur. Een van hen had een aankomende baard of sik. Ze spraken redelijk Nederlands

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van het gegeven signalement?
- Wie weet of de genoemde buit ergens is aangeboden?
- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Haaglanden
Bureau Wassenaar
Tel: 0800 61 04 (gratis)

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3040 '
Lees ook