Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Capelle a/d IJssel: Overval op woning

In de vroege ochtend van woensdag 3 februari wordt een woning aan de Chopinstraat in Capelle a/d IJssel overvallen. Vader, moeder en 2 dochtertjes van 8 en 1 jaar liggen te slapen. Tegen 03.30 uur schrikt de moeder wakker en ziet een vreemde man aan het voeteneinde van het bed staan. Zij roept haar man, maar voor hij kan praten wordt hij al hard geslagen.

4 Overvallers, met bivakmutsen op, zijn de woning binnengedrongen. Het echtpaar wordt langdurig mishandeld. De man krijgt handboeien om en om zijn voeten en gezicht krijgt hij tape. Ook de vrouw krijgt tape om haar handen en voeten. Onder bedreiging van, mogelijk, een vuurwapen eisen de daders, in gebrekkig Duits, geld. Door de herrie is de 8-jarige dochter wakker geworden en loopt naar haar ouders.

Een van de overvallers zet gelijk een vuurwapen op haar hoofd en opnieuw wordt er geld geëist. Er is geen geld en de moeder zegt dat ze sieraden mee moeten nemen. Terwijl de overvallers de kasten doorzoeken begint de 1-jarige dochter te huilen. Een overvaller haalt haar uit bed en brengt haar naar de ouderslaapkamer. Ze dreigen haar te ontvoeren, maar totaal onverwacht wordt het kindje aan de moeder gegeven en vertrekken de 4 mannen even plotseling als ze gekomen zijn.

Signalement daders:
Dader 1 (met vuurwapen): 1.65-1.70 m. lang, gezet postuur, brede kaaklijn, bollig gezicht. Hij droeg een zwarte korte jas en sprak Duits.

Dader 2: 1.60-1.65 m. lang, normaal postuur. Hij droeg een rode jas, heupmodel met aan de onderzijde van de jas een brede rand en de man sprak goed Nederlands.

Dader 3: 1.75-1.80 m. lang, mager postuur en mager gezicht. De man droeg een dikke rode jas tot over de heupen met witte opgelegde strepen en elastiek in de taille.

Dader 4: 1.65-1.70 m. lang, normaal postuur. Deze man droeg een zwarte jas met stiksels, een soort michelinjas.

Alle 4 de daders droegen een bivakmuts. Er werd Duits en Nederlands gesproken en onder elkaar een Slavische taal.

De politie vraagt:

- Wie meent, n.a.v. de gegeven signalementen in combinatie met het gebruikte tape, de overvallers te herkennen?

- Wie weet meer over het gebruikte tape? Dit tape wordt gebruikt in de asbestverwerkende industrie, als afplaktape bij sloop-werkzaamheden.
- Wie heeft in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 februari iets gezien in de omge-ving van de Chopinstraat in Capelle a/d IJssel, wat verband kan houden met de overval?

- Wie heeft iets gemerkt in de dagen voor de overval op het woonhuis?
- Mogelijk zijn de sieraden te koop aangeboden, wie heeft deze gezien of zijn nu in het bezit van deze sieraden?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond, bureau Capelle a/d IJssel Tel: 0800 - 61 05 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3057 '
Lees ook