Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Roermond: moord op 37-jarige man

Maandag 24 mei, tweede pinksterdag, werd de 37-jarige Mustafa Geredelioglu vermoord. Mustafa had als bijnaam "Bomba", wat gezet betekent. Hij was die 24ste mei bijna de hele dag in café "C'est Tout", waar hij een regelmatig bezoeker was. Een paar keer die dag was hij daar weggegaan, of naar huis of even iets eten bij Kwalitaria, de snackbar naast het café. Iets na 23.00 uur ging Mustafa definitief naar huis. Hij woonde op de tiende etage van de Gitaarflat aan de Mozartstraat, samen met zijn nichtje. Hij bleef maar heel even binnen en zei dat hij nog even weg moest. Rond 23.45 uur stond Mustafa met een man te praten om de hoek van de flat. Hij begroette hem hartelijk. Toch kregen de 2 mannen ruzie en even later vielen er schoten. De man rende weg, Mustafa strompelde terug naar de Gitaarflat, maar kwam hier weer uit en viel voor een woning aan de Terbaanseweg op de grond.

Toen hij werd neergeschoten waren er nog meerdere mensen buiten. Er werden 3 auto's rond de tijd van de moord gezien: een donkerkleurige BMW, een Volkswagen Jetta en een witte Opel. De Opel stopte rond 23.30 uur bij de bushalte aan de Mozartstraat, vlakbij de gitaarflat. Er stapte 1 man uit en 1 man bleef in de auto zitten. Hier werd ook de BMW gezien. De Volkswagen Jetta, een ouder vierkant model en mogelijk grijs van kleur, stond op de hoek Sweelinckstraat/Mozartstraat geparkeerd. Mustafa stond vlakbij deze auto te praten. Vlak na de moord zag men de Volkswagen wegrijden, de Sweelinckstraat in. De auto reed om het blok huizen heen, weer terug de Mozartstraat in en verdween in de richting van de Haydnstraat.

Na de moord rende er ook een man weg, de Sweelinckstraat in. Misschien stapte hij in een auto, maar ook kon hij daar in de bosje verdwenen zijn. Deze bosjes komen uit op de St.Wirosingel. Het slachtoffer droeg die maandag de 24ste mei een grijs poloshirt, een roodbruin jack, een spijkerbroek, witte sokken en zwarte halfhoge schoenen. Om zijn pols had hij twee gouden armbanden en ook droeg hij een goudkleurige pinkring.

De politie vraagt:

- Wie kan iets meer vertellen over de drie auto's die rondom het tijdstip van de moord gezien zijn? De politie wil graag in contact komen met de eigenaren of bestuurders van de witte Opel, de donkerkleurige BMW of de mogelijk grijze Volkswagen Jetta.
- Wie weet meer over de wegrennende man?

- Wie is getuige geweest van de moord en heeft nog niet met de politie gesproken?

- Zijn er mensen die met Mustafa op maandag 24 mei, tweede pinksterdag, contact hebben gehad, telefonisch of persoonlijk?
- Heeft iemand het slachtoffer die dag in gezelschap van derden gezien?

De Hoofdofficier van Justitie Roermond looft een beloning van 25.000 gulden uit voor de tip die leidt tot oplossen van deze moord.

Reacties
Regiopolitie Limburg-Noord
Tel: 0800 - 61 02 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3166 '
Lees ook