Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: vrouw overvallen op NS-station

Vrijdag 30 april (Koninginnedag) staat een vrouw op het perron van station Rotterdam-Alexander te wachten op de trein van 15.50 uur naar Utrecht. Er loopt een man op haar af en zegt "Kom 's even hier". Ze is doodsbenauwd als hij haar schoudertas pakt en daar haar portemonnee uithaalt. Ook eist de overvaller haar horloge en ziet hij in haar portemonnee haar giropas zitten. Hij steekt het geld bij zich en haalt meteen een mes tevoorschijn. De vrouw wordt, onder bedreiging van het mes, meegenomen.

Bij de uitgang van het station lopen ze via de Betzweg, de Eridanusstraat en de Perseusstraat naar de Schorpioenstraat. Hier nemen slachtoffer en dader de roltrap naar winkelcentrum Oosterhof. Bovengekomen gaan ze naar de pinautomaat van de ABN/AMRO-bank in de Poolsterstraat. Maar de dader vindt dit bedrag te gering. Uit de tas van de vrouw haalt hij haar adres en zegt dat hij haar altijd weet te vinden, ook als ze verhuist, want zijn zus werkt bij de gemeente en kan aan elk adres komen. Ook zegt hij bekend te zijn met een inrichting bij haar in de buurt, in de omgeving van Ede, en een begeleider, maar de namen kan het slachtoffer zich achteraf niet meer herinneren.

In de buurt van de roltrap vraagt de dader aan een willekeurige vrouw de weg naar een PTT-kantoor. Dan wordt voor een tweede keer geld gepind bij de Postbank aan de Pegasusweg in Rotterdam. Daarna vraagt het slachtoffer geld voor de terugreis en haar horloge en dat krijgt ze, waarna ze kan gaan. Om 16.55 uur is haar giropas in de Eerste Middellandstraat in Rotterdam door een pinautomaat ingeslikt.

Signalement dader:
Man met lichtgetinte huidskleur; 20-25 jaar; 1.70-1.75 mtr. lang; normaal tot slank postuur; zwart krullend haar, aan de zijkanten en in de nek opgeschoren op een klein staartje na in de nek en een dun snorretje. Hij droeg die vrijdag de 30ste april een spijkerbroek en een lichtgekleurd overhemd met korte mouwen. De man sprak goed Nederlands.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de dader aan de hand van de compositietekening in combinatie met het opgegeven signalement?

- De dader heeft op vrijdag 30 april (Koninginnedag) arm in arm die hele route gemaakt met zijn slachtoffer, de eerste keer geld gepind bij de ABN/AMRO-bank in de Poolsterstraat en daarna de tweede keer bij de Postbank aan de Pegasusweg in Rotterdam tussen 16.00-16.15 uur. De politie wil graag in contact komen met mensen die beiden hebben zien lopen of pinnen.

- Ook wil de politie in contact komen met de vrouw in de buurt van de roltrap, aan wie de dader de weg vroeg naar een PTT-kantoor en die het stel vervolgens naar de Pegasusweg stuurde.

- Kan iemand nadere inlichtingen verschaffen omtrent de inrichting in de omgeving van Ede en over een begeleider van deze inrichting?

Reacties
Spoorwegpolitie Rotterdam
Tel: 0800 - 61 03 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3187 '
Lees ook