Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Heerlen: moord op de 19-jarige Tanja Tijssen

Op maandagochtend 22 februari rond 09.00 uur vinden twee wandelaars, die hun hond uitlaten, het naakte lichaam van de 19-jarige Tanja Tijssen.
Uit het eerste onderzoek blijken twee dingen: zij is met grof geweld vermoord en vervolgens door de dader of daders in de berm van het Beekbos (een bekend natuurgebied aan de Corisbergweg in de Heerlense wijk Heerlerbaan) achtergelaten. Met behulp van speurhonden en tips van getuigen komt de politie een deel van de kleding van Tanja Tijssen op het spoor aan de rand van Heerlen. De kleding is ruw, in het prikkeldraad, weggesmeten.
Even verderop in een bocht doet de politie een gruwelijke tweede vondst: twee kussens van een bed, doordrenkt met het bloed van het slachtoffer. Tussen 08.15-08.45 uur is in de directe omgeving waar het lichaam is gevonden een kleine, lichtkleurige auto gezien, mogelijk een Volkswagen Golf.

Zaterdag 20 februari is ze nog gezien in disco Splash New York, in het centrum van Heerlen. Op de bewakingsvideo van Splash heeft men gezien dat ze zondagochtend om 03.00 uur is weggegaan. Zondag is ze ook nog tussen 15.00-16.00 uur gezien. Ook is er om 18.00 uur geld gepind bij de Rabobank aan de Promenade in Heerlen, waarschijnlijk door haarzelf en loopt ze om een uur of zeven 's avonds over de Heerlerbaan. Mogelijk heeft ze daar de bus naartoe genomen.

De politie heeft een deel van haar spullen teruggevonden, vermist wordt nog haar Sony GSM-telefoon, een horloge van het merk Claudia Calli en een busje pepperspray met het opschrift 'Tier Abwehr Spray'. Verder is haar bijzondere verzameling aanstekers van het merk Zippo, die ze normaal thuis had, zoek (20 - 30 in totaal). Mogelijk heeft de verdwijning van de Zippo's niets met dit misdrijf te maken. Het vermoeden bestaat dat Tanja met een bekende is meegegaan.

De politie vraagt:

- Wie heeft Tanja Tijssen op 21 februari na 18.00 uur nog gezien?
- Wie kan iets zeggen over de kussensloop; is iemand een sloop kwijt of herkent iemand deze kussensloop?

- Heeft iemand meer informatie over de inzittenden van de kleine, lichtkleurige auto (Volkswagen Golf?) die tussen 08.15-08.45 uur in de directe omgeving waar het lichaam werd gevonden is gezien? Wellicht hadden de inzittenden niets met deze moord te maken.
- Weet iemand waar de vermiste spullen van het slachtoffer zijn gebleven?

- Wie weet meer over de genoemde verzameling Zippo's: zijn ze te koop aangeboden, heeft iemand ze gekocht, wie weet waar ze nu zijn?
- Wie is een zekere Kelly met wie het slachtoffer vrijdag 19 februari om 19.00 uur volgens haar agenda een afspraak had?
- De politie wil ook graag in contact komen met een anonieme briefschrijver die kennelijk belangrijke informatie heeft over de plaats, waar het lichaam van Tanja Tijssen is gevonden.
- Wie heeft in algemene zin informatie over deze moord?

Reacties
Regiopolitie Limburg-Zuid
Bureau Heerlen
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3272 '
Lees ook