Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Amsterdam: Gewapende overval op juwelier

Woensdag 10 maart is juwelier Nusselein aan de Burg. de Vlugtlaan in Amsterdam overvallen door twee mannen. Om 09.53 uur komt de eerste dader binnen, met een getrokken vuurwapen. Op dat moment is er 1 klant in de zaak en 5 personeelsleden. Zij moeten op de grond gaan liggen. Eén verkoper stapt op de overvaller, zegt "Donder op", maar als hij te dichtbij komt haalt de overvaller de trekker over en wordt de verkoper in zijn voet getroffen. Direct daarna komt de tweede dader binnen. Die loopt rechtstreeks op de duurdere sieraden af en slaat met een hamer het glas van twee vitrines in. Deze worden leeggehaald en de buit wordt meegenomen in een rugzakje dat hij op z'n buik draagt. Verder wordt niet meer geschoten en ook houden de daders tijdens de overval hun helm op.

De manager ziet dat de daders op een bromscooter gelijk linksaf de Slotermeerlaan inrijden, vervolgens rechts een steeg door achter de ABN/AMRO-Bank, dan de David Vosstraat in en aan het eind dan links afslaan. Na + 1 km., in de Guus Trestorffstraat, s daders van de bromscooter af en zetten die, met draaiende motor, tegen de heg. Terwijl ze weglopen in de Tourton Bruynsstraat, beginnen ze hun bovenkleding uit te trekken.

De politie vindt, over een afstand van 100 meter, twee jacks, twee helmen en een regenbroek, verspreid over het trottoir. De politiehond, die direct daarna wordt ingezet, pakt het spoor op, maar voorbij zwembad Robbedoes is hij dat kwijt. De gebruikte bromscooter is 5 november 1998 gestolen uit een fietsenstalling van Scholengemeenschap Oscar Romero uit Hoorn. Het is een zilverkleurige Gilera Runner. De buit bestaat uit diverse sieraden en horloges, niet van extreem kostbare merken, maar wel de duurste die in de winkel te verkrijgen zijn.

Signalement daders:
Dader 1 (man met het wapen): Tussen 17-25 jaar; 1.70-1.75 m. lang; normaal postuur; zwarte integraalhelm op met roze en paarse strepen, merk Phoenix. Hij droeg een bruin Australian jack met opvallende oranje voering en een blauwe regenbroek. De man sprak Nederlands, met een buitenlands accent.

Dader 2 (man die vitrines leeghaalde): Tussen 17-25 jaar; 1.70-1.75 m. lang; zwarte integraalhelm op van het merk NAU. Tijdens de overval en op de bromscooter droeg hij een zwarte jas met rode strepen, merk Masita. Hij leek een gezet postuur te hebben, maar dit kan door het dragen van dubbele jacks komen. Niet uitgesloten wordt dat deze dader een vrouw is

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de daders van de overval op juwelier Nusselein, aan de Burg. de Vlugtlaan in Amsterdam, gepleegd op woensdag 10 maart?
- Heeft iemand de zilverkleurige Gilera Runner bromscooter in de periode 5 november 1998 en 10 maart zien rijden of staan?
- Heeft iemand de twee daders op de bromscooter op de dag van de overval (10 maart) zien rijden?

- Wie heeft in algemene zin informatie over de overval en/of de gestolen sieraden?

Reacties
Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, bureau L.v.Deysselstraat Tel.: 0800 - 61 04 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3358 '
Lees ook