AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Roosendaal: verkrachting Marokkaanse vrouw

Dinsdag 1 december werd een 25-jarige Marokkaanse vrouw op brute wijze verkracht in Roosendaal. Opgestapt in Hollands Spoor (Den Haag) op de trein Amsterdam-Brussel om 17.10 uur (op het middenperron, langs spoor
4), komt ze om 18.08 uur aan met 5 min. vertraging op het station Roosendaal op perron 4A. Ze wil overstappen op de trein naar Bergen op Zoom, die vanaf hetzelfde perron vertrekt een eindje verderop.

Ze wordt direct bij uitstappen aangesproken door twee Marokkaanse mannen, die zowel Berbers als Nederlands spreken. Ze vragen haar met hen mee te gaan. Als ze weigert, pakken ze haar bij haar arm en duwen iets hards in haar zij. Ze dreigen haar dood te schieten. Ze dwingen haar een trap af en nemen haar mee het tunneltje in onder de sporen.

Op het eind van het 1e perron trekken ze haar naar de struiken en wordt ze door één van de mannen verkracht. De mannen lopen weg en laten haar achter. De conducteur in de trein Amsterdam-Brussel heeft aan 2 mannen, die voldoen aan het signalement, treinkaartjes verkocht. Misschien zaten de mannen al in de trein. Door een opmerking die één van de mannen maakte: "dat vriendje van jou, moet niet denken dat hij de slimste is", sluit de politie niet uit dat de verkrachting als waarschuwing gold voor de verloofde van het slachtoffer.

Signalement daders:
Dader 1: Marokkaanse man; 1.80 m. lang; ong. 25 jaar; zwart, kort, krullend haar, in de nek opgeschoren, vermoedelijk met gel bewerkt; opvallende flaporen; normaal postuur; gekleed in een moderne leren jas, driekwart model; spijkerbroek met omgeslagen pijpen.

Dader 2: Marokkaanse man; kleiner dan dader 1; hij droeg een ouderwets model bril; hij rook naar bier.

Het slachtoffer: droeg westerse kleding en had een witte plastic tas bij zich.

De politie vraagt:

- Wie heeft op dinsdag 1 december 2 Marokkaanse mannen in de trein Amsterdam-Brussel zien instappen op station Hollands Spoor in Den Haag of zien rondlopen op het middenperron langs spoor 4?
- Heeft iemand die dag 2 Marokkaanse mannen op een tussenliggend station zien instappen?

- Heeft iemand gezien dat 2 Marokkaanse mannen kort na vertrek uit Den Haag treinkaartjes kochten bij de conducteur?

- Herinnert iemand zich dat 2 Marokkaanse mannen op het perron in Roosendaal het slachtoffer aanspraken om 18.10 uur en vervolgens met haar de trap afliepen, de tunnel door en de trap naar het 1e perron weer opgingen?

- Wie heeft gezien dat het slachtoffer werd ondersteund door 2 mannen in de tunnel van station Roosendaal tussen 18.15 uur en 18.30 uur?
- Wie heeft de 2 mannen daarna nog gezien?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Midden- en West-Brabant
Bureau Roosendaal
Tel: 016 558 44 55

U kunt op de foto klikken voor een vergroting

Dader 1
Dader: Marokkaanse man met zwart, kort, krullend haar en in de nek opgeschoren.

Dader 1
Wie (her)kent deze man of heeft hem samen met een andere Marokkaanse man (dader 2) op dinsdag 1 december gezien in de beschreven treinroutes?

© 1998 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3414 '
Lees ook