AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Bergen op Zoom + Dinteloord: poging verkrachting

Vrijdag 4 december probeerde vermoedelijk dezelfde man op 2 verschillende plaatsen in de buurt van Bergen op Zoom een meisje aan te randen. De man had zijn auto, vermoedelijk een Peugeot 205, aan de Ruytershoveweg langs de A-58 geparkeerd langs het fietspad. Vanachter het stuur kon hij elke fietser aan zien komen. Om 14.30 uur komt een 17-jarige scholiere aanrijden vanuit Bergen op Zoom in de richting van het dorp Wouw. Ze ziet de Peugeot met een man achter het stuur staan, precies op de plek waar ook een bospad uitkomt.

Als het meisje vlakbij de auto is, stapt de man uit en gaat op het fietspad staan. Hij grijpt haar vast en trekt haar van de fiets, waardoor ze valt. De man trekt haar naar zijn auto en probeert haar naar binnen te duwen, maar het meisje verzet zich hevig. Hij slaat hard op haar neus, waardoor het hem bijna lukt haar in de auto te krijgen. Op het laatste ogenblik kan ze zich met haar voeten afzetten tegen de deurstijl. Op dat moment zien ze een auto uit Bergen op Zoom aan komen rijden. Hij duwt haar van zich af, geeft haar een trap en een klap na. Het meisje rijdt hard weg; ze kijkt niet meer om.

Bijna 1,5 uur later, ong. 16.00 uur, slaat, bijna zeker dezelfde man, ongeveer 20 kilometer verderop nogmaals toe: aan de Zeedijk in Dinteloord. Hij sleurt een 15-jarig meisje van haar fiets en sleept haar aan haar capuchon de helling van het talud af naar zijn auto, die hij op de stille Zeedijk heeft geparkeerd. De rits van haar jas trekt lelijke striemen en schaafwonden in haar hals. Ook zij verzet zich hevig als hij haar achter zijn auto wil verkrachten. En ook hier stoort naderende auto de aanrander, waardoor het meisje kan ontsnappen.

Signalement dader:
Blanke man; 1.80-1.85 m. lang; 25-35 jaar oud; fors, krachtig postuur; bruine ogen; kort, geschoren, donkerblond haar. Hij droeg vermoedelijk een ringetje in het linkeroor.

Auto dader: vermoedelijk een donkere Peugeot 205; sticker op de zijkant van de auto; deel van kenteken .N-80 -..

De politie vraagt:

Wie (her)kent de dader aan de hand van het gegeven signalement wel of niet in combinatie met de genoemde Peugeot?

Wie heeft op vrijdagmiddag 4 december iets verdachts gezien omstreeks 14.30 uur aan de Ruyterhoveweg bij Bergen op Zoom en/of rond 16.00 uur bij de Molendijk of de in het verlengde liggende Zeedijk bij Dinteloord?

Wie is op soortgelijke wijze benaderd door een man met een Peugeot 205?

Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Midden- en West-Brabant
Bureau Bergen op Zoom
Tel: 0800 3000 400 (gratis)

U kunt op de foto klikken voor een vergroting

Dader
De dader

Auto dader
Auto dader: vermoedelijk een donkere Peugeot 205; sticker op de zijkant van de auto; deel van kenteken .N-80 -..

FOTO
De man had zijn auto aan de Ruytershoveweg langs de A-58 in Bergen op Zoom geparkeerd. Daar grijpt hij het 17-jarig meisje vast.

FOTO
Later op de dag slaat hij weer toe op de fietspad aan de Zeedijk in Dinteloord waar hij geparkeerd stond.

Lopende Zaken

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3454 '
Lees ook