Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Amstelveen: gewelddadige overval op woning

Donderdag 18 februari vond een gewelddadige overval plaats op een privé-woning aan de Coba Ritsemahof in de villawijk Kostverloren in Amstelveen. Weer met de truc van de als bezorger vermomde overvaller. Om 20.30 uur ging de voordeurbel en stond een bezorger met een pakketje bij de deur.

Nadat de eigenaar de deur had opengedaan zag hij opeens nog twee, gewapende en gemaskerde, mannen staan. Direct werd hij met grof geweld zijn huis weer ingeduwd. Er ontstond een vechtpartij en daarna werd de man vastgebonden. Ook zijn vrouw kreeg klappen en werd vastgebonden. Daarna begon een ongeveer drie kwartier durende strooptocht door de woning van het echtpaar.

De buit bestond uit geld, sieraden, twee laptop-computers van het merk: IBM model TP365X-P120/TFT en COMPAQ type Amada 1700DT, twee paspoorten met de nummers N 218 27 632 en Z 000 64 416, diverse pasjes en ook namen de daders oude munten, Nederlandse en buitenlandse munten mee. De spullen werden vervoerd in een transparante plastic opbergdoos op rode wielen, die het echtpaar gebruikte.

Signalement daders:
Dader 1 (bezorger in uniformjasje en met pakketje): Blanke man, ca. 25 jaar, vrij klein, ong. 1.65 m., bolrond gezicht met dikke lippen, vadsig postuur, zeer dikke bovenbenen. Zijn donkerblonde, sluike haar was netjes geknipt. Het uniformjasje was hem te klein. Verder droeg hij zwarte schoen (z.g. kistjes). Hij sprak normaal Nederlands en verder viel op dat hij zeer nerveus was.

Dader 2 (leider van het trio): Blanke man, ong. 25 jaar, + 1.75 m. lang slank postuur. Hij droeg een blauw jack, wollen handschoenen en een donkerblauwe bivakmuts. De man sprak gebrekkig Nederlands en een buitenlandse, mogelijk Slavische taal en hij gedroeg zich beheerst. Sprak dader 3 aan met 'broertje' of iets wat er op leek en gebruikte ook vaak het woord "Amavloer".

Dader 3: Blanke man, rond 25 jaar, ca. 1.75 m., slank postuur. Hij droeg een donkere wollen bivakmuts en handschoenen en donkere kleding. Deze man gedroeg zich tamelijk nerveus en sprak in een vreemde taal met de leider.
Het had er veel van weg dat de bezorger de andere twee niet verstond. Regelmatig vroeg hij wat er werd gezegd. De daders maakten gebruik van vuurwapens. Kleine wapens van ong. 10 cm. met een platte loop, waarvan twee chroomkleurig en één zwart van kleur. Ook gebruikten ze een stroomstootwapen om de man mee buiten gevecht te stellen.

De politie vraagt:

- Wie herkent de daders aan de hand van de gegeven signalementen en compositiefoto?

- Wie heeft donderdag 18 februari of in de dagen daarvoor iets verdachts gezien of gehoord in de wijk Kostverloren in Amstelveen en met name in de Coba Ritsemahof?
Dit mogelijk in combinatie met een auto met dieselmotor, die het slachtoffer vlak voor de overval heeft gehoord.
- Kan iemand iets meer vertellen over de ontvreemde eigendommen van de slachtoffers?

- Wie kan iets meer zeggen over de herkomst van het uniformjasje dat de overvallers als vermomming gebruikten?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze gewelddadige overval?

Reacties
Regiopolitie Amsterdam-Amstelland
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3502 '
Lees ook