Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Zevenhuizen: gewapende overval op zoetwaren groothandel

Dinsdag 9 maart vond een gewapende overval plaats op de zoetwaren groothandel HWK aan de Swanlaweg in Zevenhuizen. De eigenaar zat met zijn vrouw te werken in het kantoor boven het magazijn. Tegen 19.00 uur kwamen 2 mannen met bivakmutsen naar binnen. Het echtpaar werd bedreigd met een vuurwapen en moest op de grond gaan liggen. Met ty-raps werden handen en voeten gebonden en kreeg het echtpaar tape over hun ogen. Vervolgens werden ze in aparte toiletten opgesloten.

De vrouw hoorde ruim 3 kwartier later een busje vertrekken. De daders gingen er vandoor met de net bezorgde sigaretten. Ze vluchtten in een witte Mercedes bestelbus, type 308D, kenteken VR-JX-34. Deze werd vanaf industrieterrein 'Forepark' bij Leidschendam gestolen. In deze bus stond een kist met 'Voerman' erop. Deze kist werd teruggevonden, maar de inhoud, bouwlampen, niet. Er lagen nog meer koffers met gereedschap in de bus en ook deze zijn weg. Een deel van het gereedschap is gegraveerd en de koffers zijn voorzien van stickers met 'Voerman' erop. De bus werd op de parkeerplaats achter het Texaco benzinestation langs de A13, vlakbij Delft, teruggevonden. Hij werd daar waarschijnlijk tegen 21.00 uur die dinsdag de 9e maart neergezet.

Ook werd in de nacht voor de overval vanaf de Edisonstraat in Zoetermeer een Volkswagenbusje gestolen, kenteken VH-ST-01, met het opschrift 'Bison'. Dinsdagmiddag werd deze bij het dorpshuis Swanla in Zevenhuizen geparkeerd. Vlak voor de overval werd een vrachtwagen gelost maar moest de chauffeur stoppen omdat er een witte bestelbus vastzat. Een jongen stond tegen de achterkant van die bus te duwen en na veel gedoe lukte het los te komen en kon de vrachtwagenchauffeur verder rijden. Even later zag hij de witte bestelbus vlakbij HWK geparkeerd staan.

Signalement daders:
Dader 1: blanke man, 30-40 jaar, 1.80-1.85 m. lang, normaal postuur, kort donker haar. Hij droeg zwarte kleding, zwarte bivakmuts, zwarte wollen handschoenen en had een zwart pistool in zijn hand. De man sprak met een Zuid-Nederlands accent.

Dader 2: blanke man, blauwe ogen, 18-25 jaar, 1.80 m. lang, slank postuur, kort donker-blond haar, met slagen. Hij droeg een donkerblauwe halflange jas, zwarte bivakmuts, wollen handschoenen en lichtkleurige Nike sportschoenen. Deze man gedroeg zich erg zenuwachtig en ook hij had een pistool in zijn hand.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van de gegeven signalementen?
- Wie heeft de jongen die de bus duwde of de chauffeur hiervan duidelijk gezien?

- Wie heeft de witte Mercedesbus gezien tussen zaterdag 6 en woensdagmorgen 10 maart of heeft gezien dat deze dinsdag 9 maart rond
21.00 uur werd neergezet achter het Texaco benzinestation?
- Wie heeft deze bus dinsdag 9 maart tussen 16.30-19.45 uur in de omgeving van HWK gezien of heeft tussen 20.00-21.00 uur gezien dat deze ergens gelost werd?

- Wie heeft de Volkswagenbus met opschrift 'Bison Lijmen' dinsdag 9 maart gezien?

- Wie heeft informatie over de partij gestolen sigaretten?
- Wie heeft er in algemene zin informatie over deze gewapende overval?

Reacties
Regiopolitie Hollands-Midden
Bureau Waddinxveen
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3556 '
Lees ook