Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Maastricht: ramkraak bij juwelier Martens

Met een grijze Audi 80 besluiten inbrekers op woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) een ramkraak te plegen bij juwelier Martens aan de Stationstraat in Maastricht. De auto is op donderdag 29 april tussen 05.30-08.00 uur gestolen van het Lincolndomein in de wijk Randwijck, waarna de auto zoek blijft tot donderdag 5 mei als de daders er de pui van de juwelier mee aan diggelen rijden. Even voor 05.00 uur horen getuigen twee luide dreunen in de Stationstraat. Het blijkt dat de grijze Audi 80 over de stoep bij juwelier Martens naar binnen davert.

Een van de daders werkt zich door het gat naar binnen en graait ruim zestig horloges (o.a. Jaeger le Coultre, Rolex, Cartier en Breguet) en gouden sieraden (o.a. Bulgari, Chopard, waarvan sommigen met diamanten) bij elkaar. Binnen drie minuten vluchten ze weg in een gereedstaande auto, een donkerkleurige auto met dakrail, richting A-2, de autosnelweg naar Eindhoven en Luik. Getuigen hebben drie daders gezien, twee die uit de Audi stappen, waarvan één bij de juwelier naar binnen is gegaan en de ander op de uitkijk gaat staan en een derde dader die in de vluchtauto zit.

In de Audi heeft de politie sporen gevonden waaruit blijkt dat er nog een vierde dader bij de kraak betrokken is. Voor de juwelier zijn twee parkeervakken. In de vroege ochtend van woensdag 5 mei heeft iemand een donkere auto geparkeerd zien staan, deels op beide parkeerplekken om mogelijk de ramroute vrij te houden. Ook heeft de politie een bijzondere schroevendraaier bij de juwelier gevonden. Dit soort is dit jaar in een kleine hoeveelheid verkocht in automateriaalzaken en het gevonden exemplaar is vrijwel nieuw.

Signalement daders:
Dader 1: man tussen 20 en 30 jaar; ong. 1.80 mtr. lang; stevig postuur met een extreem groot bovenlijf ten opzichte van zijn hoofd. Wellicht droeg hij een extra jack of soort body-protector om zich te beschermen tegen de klap van de ramkraak. Hij droeg een groene jas, soort reclame windjack. Verder een donkere broek en donkere schoenen. Hij liep zwaar en in zijn hand hield hij een witte integraalhelm. Tijdens de ramkraak stond hij op de uitkijk op de hoek Wilhelminasingel/Stationstraat en was mogelijk de bestuurder van de gestolen Audi.

Dader 2 + 3: weinig van bekend. Eén van de twee droeg opvallend witte schoenen en mogelijk had één van hen een zwarte muts op met daarop het woord Atlanta. Deze muts is naast de Audi teruggevonden en in het wasvoorschrift staat met balpen een 8 geschreven.

De politie vraagt:

- Wie heeft in de ochtend van donderdag 29 april iets verdachts gezien bij de grijze Audi 80 die geparkeerd stond aan het Lincolndomein in de Maastrichtse wijk Randwijck?

- Wie heeft deze Audi gezien tussen donderdag 29 april en woensdag 5 mei, of wie kan iets zeggen over de inzittenden van de wagen in die periode?

- Wie weet meer over de auto die in de vroege ochtend van woensdag 5 mei voor de juwelier geparkeerd stond?

- Wie heeft de vluchtauto gezien?

- Wie kan iets zeggen over de herkomst van de zwarte muts met daarop Atlanta en de schroevendraaier?

- Wie kan iets zeggen over de horloges of sieraden of weet van onlangs te koop aangeboden sieraden en horloges?

- Wie kan ons meer over de daders vertellen?
- De politie komt graag in contact met getuigen van deze ramkraak die nog niet eerder gehoord zijn.

Reacties
Regiopolitie Limburg-Zuid
Tel: 0800 - 61 05 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3772 '
Lees ook