AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Hilversum: doorrijden na dodelijke aanrijding

In Hilversum is zaterdag 2 januari om 13.00 uur een 77-jarige voetgangster bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. De automobilist die haar aanreed is na het ongeluk met hoge snelheid doorgereden. De aanrijding gebeurde op de Oosterengweg, ter hoogte van het winkelcentrum. Volgens getuigen reed de auto - een witte Opel Kadett GSI - met zeer hoge snelheid in de richting van het kruispunt met de Van Riebeeckweg. De auto kwam uit de richting van de spoorwegovergang. Toen al viel hij op door agressief rijgedrag. De auto stopte wel voor de spoorbomen (op de strook voor voorsorterend verkeer). Toen de trein gepasseerd was, accelereerde de Opel als eerste.

Het slachtoffer moet gedacht hebben dat zij nog genoeg tijd had om over te steken. Maar niet voor een auto die 100 km. of harder per uur rijdt. Zonder zelfs maar te remmen schept de automobilist de vrouw, die tientallen meters door de lucht wordt geslingerd en op de andere rijbaan terecht komt. Zij overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Na de klap is de auto in hoge snelheid doorgereden via het kruispunt met de rode stoplichten, naar het kruispunt Soestdijkerstraatweg, rechtdoor tot kruispunt Diependaalselaan, hier rechtsaf geslagen en na de tunnel linksaf de Utrechtseweg op, richting Maartensdijk. Hierna is men het spoor bijster.

De witte Opel Kadett GSI Hatchback, kenteken JL-PN-38 is in de nacht van donderdag 31 december op vrijdag 1 januari gestolen van de parkeerplaats Noordse Bosje in het centrum van Hilversum en is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 januari om 00.20 uur teruggevonden op een verlaten weg, pal naast de A-27 dicht bij de kruising met de A-1, even buiten Hilversum (hemelsbreed 700 meter van motel / restaurant "De Witte Bergen"). De auto staat in brand en is vermoedelijk aangestoken om sporen in de auto te wissen. De Opel brandt geheel uit.

De politie vraagt:

Zijn er getuigen van de diefstal van de witte Opel Kadett GSI Hatchback in de Oudjaarsnacht?

Heeft iemand de auto zien rijden in de periode donderdagnacht 31 december en zondagochtend 3 januari 00.20 uur?

De auto moet zijn opgevallen door de hoge snelheid waarmee hij reed en hoe hij er na de aanrijding uitzag (de politie gaat uit van: omhoog geknikte motorkap, een kapotte voorruit en een kapotte linker voorkoplamp). Zijn er getuigen die nog niet gehoord zijn door de politie?

Er zijn aanwijzingen dat kort na het in brand steken van de Opel twee auto's langzaam zijn langs gereden. De politie wil graag dat de inzittenden van die auto's zich melden. Mogelijk hebben zij iets gezien.

Wie heeft in algemene zin informatie over deze aanrijding met dodelijke afloop?

Reacties
Regiopolitie Gooi en Vechtstreek
Bureau Hilversum
Tel: 035 655 55 80

De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 10.000 gulden uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot opheldering van dit misdrijf.

U kunt op de foto klikken voor een vergroting

Opel Kadett
De witte Opel Kadett GSI Hatchback, kenteken JL-PN-38 is in de werd gestolen van de parkeerplaats Noordse Bosje in het centrum van Hilversum.

Spoorwegovergang
De auto kwam uit de richting van de spoorwegovergang en even later op de Oosterengweg reed de automobilist de vrouw dood.

De auto
De auto wordt, mogelijk om sporen uit te wissen, brandend teruggevonden op een verlaten weg.

Lokatie
Lokatie waar de auto wordt teruggevonden.

Lopende Zaken

Oss: verkrachting vrouw

Utrecht: overval juwelier

Hilversum: doorrijden na dodelijke aanrijding

© 1998 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 3957 '
Lees ook