AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Oss: verkrachting 21-jarige vrouw

Vrijdag 11 december, om ongeveer 08.30 uur, is in de bossen tussen Berghem en Oss een 21-jarige vrouw verkracht. De vrouw is op weg naar haar werk in Berghem. Om ong. 08.15 uur passeert ze het fietsviaduct over de S30 en ziet even verderop - naast het fietspad - een auto staan, een witte Opel Kadett type E (stationmodel). In de auto zit een man. Zodra zij de auto voorbij is gefietst, zet de Opel zich in beweging en haalt haar, rijdend op het onverharde pad, rechts in.

De man remt abrupt, stapt uit en vraagt de vrouw "mag ik je iets vragen?". Voordat zij antwoord kan geven trekt hij haar van de fiets en duwt haar ruw in de auto. Als zij zich verzet laat de man haar een metalen voorwerp zien - een mes of een schroevendraaier - en zegt "kop dicht of ik snij je strot eraf". De fiets blijft achter op het fietspad en de man rijdt verder de bossen in. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen op een zanderig zijpad in de bossen aan de Zevenbergseweg. Hoewel de vrouw zich al lang niet meer verzet omdat ze doodsbenauwd is, slaat de dader haar en bedreigt haar met iets scherps, mogelijk een schroevendraaier met een rood handvat. En dan, voorin in de auto, begint hij haar te zoenen en verkracht haar.

Op een gegeven moment zegt hij dat ze kan gaan en pakt nog, voordat hij haar uit de auto laat gaan, een portemonneetje uit de rugzak van het slachtoffer en haalt daar twee tientjes uit. De politie gaat er van uit dat de dader, na zijn daad, in grote haast is weggereden. Daarbij schampte hij struikgewas of een boompje en verloor daarbij zijn linker buitenspiegel. Mogelijk dat de auto van de dader lakschade heeft.

Signalement dader:
Blanke man, 30-35 jaar, 1.75-1.80 m. lang, slank postuur, roodbruin haar, bleke gelaatskleur, uitstekende jukbeenderen en een snor. Hij sprak Nederlands, met een Brabants accent.

De politie vraagt:

Wie (her)kent de man aan de hand van het opgegeven signalement en compositietekening, mogelijk in combinatie met de witte Opel Kadett Stationmodel?

Zijn er meer vrouwen die zijn lastig gevallen door een man die voldoet aan het gegeven signalement?

De man stond al vanaf 05.15 uur op het fietspad, daar zijn getuigen van. Zijn er nog meer getuigen die de man hebben zien staan (naast het fietspad) in de auto of die hem achter het slachtoffer hebben zien rijden en die nog niet gehoord zijn door de politie? Het gaat om het fietspad Oss-Schaik, bij het viaduct over de S30 en bij motel en recreatiegelegenheid De Naaldhof.

De politie verzoekt ook een jongen van plm. 16 jaar, die daar in tegenovergestelde richting fietste, zich te melden. Mogelijk dat hij meer heeft gezien.

Het slachtoffer is ook haar Sony walkman, type WM-EK 52, verloren. Niet duidelijk is of die gestolen of verloren is. Misschien heeft hij nog een tijdje in de Opel gelegen. Weet iemand hier meer van?

Heeft iemand informatie over de donkerrode Sparta damesfiets van het slachtoffer? Eerst is deze tegen een boom gezet, daarna is de fiets verdwenen.

Wie heeft in algemene zin meer informatie over deze verkrachting?

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Bureau Oss
Tel: 073 623 62 10

U kunt op de foto klikken voor een vergroting

Dader
De dader is een blanke man, 30-35 jaar, 1.75-1.80 m. lang, slank postuur en heeft roodbruin haar.

het fietspad
Naast het fietspad stond de witte Opel Kadett type E geparkeerd.

fiets van het slachtoffer De fiets van het slachtoffer: een donkerrode Sparta.

Sony walkman
Het slachtoffer is ook haar Sony walkman, type WM-EK 52, verloren.

Lopende Zaken

Oss: verkrachting vrouw

Utrecht: overval juwelier

Hilversum: doorrijden na dodelijke aanrijding

© 1998 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 4056 '
Lees ook