AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: overval op een echtpaar thuis

Op maandagochtend 28 september 1998 werd een echtpaar in hun huis overvallen: de Zweerslaan in Rotterdam in de villawijk Hillegersberg. Ongeveer om 08.00 uur gaat de heer des huizes, specialist in een Rotterdams ziekenhuis, naar zijn werk. De garage ligt onder het huis en is van binnenuit te bereiken en te openen. Op het moment dat de garagedeur ong. een meter open is, rennen er 3 mannen naar binnen en onder bedreiging van vermoedelijk pistolen en een mes moet meneer de garage weer sluiten.

Ze gaan naar boven. Zijn vrouw wordt gedwongen de kluis in de studeerkamer te openen. Ze moeten daar allebei op de grond gaan liggen en worden aan handen en voeten gebonden met tie-rips. De overvallers halen de kluis leeg en nemen o.a. sieraden en een bedrag aan geld mee waaronder vreemde valuta. Ze verlaten het huis en even later hoort het echtpaar een auto wegrijden. Het is duidelijk geworden dat de overvallers iemand anders op het oog hadden.

Een getuige hoorde tussen 06.00 uur en 06.30 uur vlakbij de woning van het slachtoffer een auto stoppen en parkeren. Om ong. 08.00 uur zag dezelfde getuige een auto staan die niet in de buurt thuishoorde. Kort na de overval is gezien dat 3 mannen gehaast instapten en hard wegreden. Een getuige heeft de auto van de daders een week voor de overval al gezien.

Signalement daders:
Alledrie de daders: 1.70 - 1.80 m. lang; 25 - 30 jaar; donkere ogen; donker haar; pantykousen over hun gezicht met gaten erin geknipt; een van hen had donkerbruine, suède schoenen aan met een gesp aan de zijkant; een ander droeg een recht jack (d.w.z. geen elastiek onderaan) en een rits. De rest van hun kleding was donker. Ze waren gewapend met vermoedelijk pistolen en een van hen had een mes. Ze spraken accentloos Nederlands.
Onderling spraken ze in een onbekende taal.

Auto van de daders: BMW uit de oude 3-serie (hoekig model); waarschijnlijk 4-deurs; bruin metallic van kleur; open spoiler op de kofferbak; op de stoel van de bijrijder zat een gebobbeld kussen; op het rechtervoorspatbord 2 flinke deuken.

Buit: gouden fantasie-ketting met een gele topaas en parels, aan een kant gesoldeerd;
gouden damesring met een grote en kleine saffier en halfronde diamanten;
brede massief gouden damesarmband met een dichte schakel; gouden fantasie-ketting merk Stern met veelkleurige halfedelstenen; aantal ringen waarin in sommige Jos en/of Martine gegraveerd; aantal horloges;
muntenverzameling waaronder zilveren rijksdaalders, 1-ounce Krugerrands en Oostenrijkse gouden kronen.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van het gegeven signalement?
- Wie weet waar de genoemde sieraden nu zijn of weet of de sieraden ergens te koop zijn aangeboden?

- Wie heeft op 28 september of eerder de genoemde auto zien rijden in de buurt van de villa-wijk Hillegersberg wel of niet in combinatie met de 3 mannen?

- Wie weet van wie de genoemde auto is of waar hij nu is?
- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak? Informatie wordt discreet behandeld.

De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning van Fl.
25.000,-- uitgeloofd.

Reacties
Regiopolitie Rotterdam Rijnmond
Bureau De Noordhoek
Tel: 010 274 74 74

U kunt op de foto klikken voor een vergroting

Auto daders
Auto van de daders: BMW uit de oude 3-serie (hoekig model); waarschijnlijk 4-deurs; bruin metallic van kleur; open spoiler op de kofferbak.

De auto
De auto stond in de straat geparkeerd.

Gebruikte tie-rips
Met tie-rips worden de man en vrouw vastgebonden.

Armband

Ketting

Ring

Ketting

Ketting
Wie weet waar deze sieraden en/of munten nu zijn of weet of ze ergens te koop zijn aangeboden?

© 1998 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 4235 '
Lees ook