Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Overbeladen aanhanger slaat om
20-08-01. Een 18-jarige chauffeur van een bestelauto met een zwaar overbeladen aanhanger, is zaterdag gewond geraakt toen hij de macht over het stuur verloor. In de aanhanger zat een partij klinkers met een gewicht van 1.750 kilo. Dat was 1000 kilo te veel. De bestelwagen werd tijdens het afdalen in de Coentunnel opgedrukt door de topzware aanhanger. De chauffeur kon de zaak niet meer houden, waarna de combinatie op zijn kant ging en eindigde tegen de tunnelwand. De bestuurder ging met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis. De oostelijke tunnelbuis was ruim een uur gestremd. De bestuurder had alleen een rijbewijs B. Dat betekent dat hij niet in een auto met aanhanger mag rijden.


Kwakoe : Man neergeschoten
20-08-01. Zondagavond kort na half negen is op het Kwakoefestival een 18-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en verkeert niet in levensgevaar. De schutter zag kans weg te komen en is vooralsnog onbekend. Of de aanleiding van het incident gisteravond of mogelijk eerder is ontstaan, is niet duidelijk. De schietpartij gebeurde in de buurt van de tent waar de hoofdmanifestatie plaatsvond. Ondanks het feit dat het op deze plaats vrij druk was, brak er geen paniek uit.


Motorrijder gewond
20-08-01. Vrijdagavond is op de A-2 op een afrit in de buurt van de Utrechtsebrug een 27-jarige motorrijder onderuit gegaan. Het slachtoffer schoof tijdens dit eenzijdige ongeval onder de vangrail door. De motorrijder droeg geen beschermende kleding en was gekleed in een poloshirt en een zomerbroek. Hij is met diverse verwondingen, waaronder vermoedelijk een gebroken ruggenwervel, per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Beschonken automobilist
20-08-01. Zondagochtend vroeg is op het Rembrandtplein een 45-jarige automobilist gearresteerd die veel te veel had gedronken. De chauffeur reed over de busbaan. Agenten zetten hem aan de kant en constateerden drankgebruik. Tijdens een ademanalyse kwam een score van 1.7 promille uit de bus. De Amsterdammer kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


Fietser over de kop
20-08-01. In de Bilderdijkstraat is zaterdagmiddag door onbekende oorzaak een 30-jarige fietser over de kop geslagen. Als gevolg van de val scheurde een oorschelp grotendeels af. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht


Agressieve automobilist
20-08-01. Vrijdagmiddag is een 34-jarige automobilist gearresteerd die verkeersovertredingen pleegde op het Damrak en met de politie op de vuist ging. Een agent raakte licht gewond. De politie wilde de man aanspreken omdat hij over de vrije trambaan reed. Hij negeerde tot tweemaal toe een stopteken. Toen hij uiteindelijk wel stilstond, begon hij te vechten. Nadat hij was overmeesterd en in een politieauto was gezet, probeerde hij een ruit stuk te trappen. In de auto van de agressieve man is een wikkel harddrugs aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en in de loop van zaterdag heengezonden.

Gestolen auto
20-08-01. Zaterdagochtend is op de De Ruyterkade een 29-jarige man uit Gouda aangehouden die in een gestolen Mazda zat. De verdachte is inmiddels overgedragen aan de politie van Hollands Midden, het politiekorps waar aangifte van de autodiefstal is gedaan. Een tweede man die in de auto zat, een 38-jarige Amsterdammer, is eveneens gearresteerd. Hij stond in het Opsporingsregister en moet nog 12 dagen uitzitten. Hij is overgedragen aan de officier van justitie
Politieman aangereden
20-08-01. Zondagmiddag is in de H-buurt een 33-jarige automobilist aangehouden die een politieman aanreed, nadat deze hem de toegang tot een parkeergarage had geweigerd. De betreffende parkeergarage stond vol autos, met name van Kwakoebezoekers. De autos blokkeerden ook de parkeerkooien van bewoners. Om de situatie niet gevaarlijker te laten worden, werd de toegang afgesloten. Een van de bewoners wilde toch naar binnen. Hij trok zich niks aan van de politieman die hem de toegang tijdelijk weigerde. Hij stapte in zijn auto en reed op de agent in. Hij kon met behulp van ter assistentie gekomen politiecollegas worden aangehouden. De politieman is in een ziekenhuis behandeld. Hij had diverse kneuzingen aan zijn been.

Fietsster ten val
20-08-01. Zaterdagavond kwam in de stromende regen een 53-jarige fietsster ten val in de Leidsestraat bij de Keizersgracht. Een voorbijgangster bekommerde zich om de bewusteloze vrouw en bood haar de eerste hulp. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht en werd opgenomen.


Steekpartij met zwaard
20-08-01. Vannacht (zondag op maandag) is op de Herengracht een 34-jarige man aangehouden die een 37-jarige huisgenoot met een samoeraizwaard verwondde. De verdachte is ingesloten in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. Het zwaard is in beslag genomen. De achtergrond van het incident is nog niet bekend. De problemen ontstonden toen de 34-jarige man thuiskwam. Het slachtoffer liep in ieder geval een zware verwonding op aan zijn rug en wordt vandaag geopereerd. Hij is niet in levensgevaar.

Caissière betrapt op verduistering
20-08-01. Zaterdag is een 16-jarige caissière van een sportzaak in Zuidoost aangehouden. Ze werd betrapt op het niet afrekenen van artikelen die werden aangekocht door een 36-jarige tante. Deze vrouw is ook gearresteerd. Ze kreeg een dagvaarding en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De caissière gaat als first offender naar het Haltbureau.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Dossier
Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.© Politie Amsterdam-Amstelland

Deel: ' Berichten Politie Amsterdam-Amstelland aanhanger slaat om '
Lees ook