Ingezonden persbericht


Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 20 augustus 2001

Inbraak in woningen Hillegom (D1) In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus sloegen inbrekers hun slag in een woning aan de Noorder Leidsevaart. Een deur werd opengebroken. Sieraden en geld zijn weg. De van vakantie thuiskomende bewoners ontdekten de vermissing. Een inbreker in een woning aan de Jan Prinsheem verging het minder goed. Hij werd op zondag 19 augustus rond 05.20 uur in de woning overlopen door de bewoner. De inbreker maakte zich snel zonder buit uit de voeten. Hij vluchtte door het gat in het raam dat hij zelf had gemaakt om binnen te komen. Op zondagmiddag 19 augustus sloeg het inbrekersgilde weer toe. Nu was een woning aan de Hyacintlaan aan de beurt. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Op het oog wordt niets vermist uit de woning. De bewoners waren tijdens de inbraak niet aanwezig.

Geweldpleger aangehouden Hillegom (D1) De politie hield op vrijdag 17 augustus rond 21.00 uur bij zijn woning aan de Lucas Schoonderbeekstraat een 35-jarige Hillegommer aan. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een bewoner en bewoonster van de Schoonderbeekstraat enkele vuistslagen te hebben gegeven en te hebben bedreigd. Aanleiding voor deze mishandeling vormde het verkeersgedrag van de verdachte. Deze reed met zijn motor over de stoep. Hierover maakte het slachtoffer opmerkingen. De verdachte zegt echter puur uit zelfverdediging gehandeld te hebben. Hij zou zijn vastgepakt door het slachtoffer en zijn vrouw en met een hark bedreigd. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietser botst tegen wegrijdende auto Hillegom (D1) Een 16-jarige bromfietser uit Hillegom reed op vrijdag 17 augustus rond 21.10 uur op de Michiel de Ruyterstraat tegen een uit parkeerstand wegrijdende auto aan bestuurd door een 27-jarige man uit Hillegom. De bromfietser zag geen kans meer om de auto te ontwijken. Hij kwam ten val en gleed met bromfiets en al over de straat en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De onfortuinlijke bromfietser is met letsel aan de rechterzijde van zijn lichaam overgebracht naar een ziekenhuis in Haarlem.

Geweldpleger aangehouden Noordwijk (D1) De politie hield op zondag 19 augustus rond 02.00 uur op de Rudolf Tappenbeckweg een 19-jarige Valkenburger (Zuid-Holland) aan. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor op diezelfde weg een 18-jarige jongeman uit Driebergen Rijsenburg enkele flinke klappen te hebben verkocht. Dit leverde een gezwollen en pijnlijk oog voor het slachtoffer op. Aanleiding tot de mishandeling was dat de verdachte geen sigaret kreeg van de zuster van het slachtoffer. Daarop maakte hij enkele niet nette opmerkingen aan het adres van deze jongedame. Toen het slachtoffer daarvan iets zei, kreeg hij de klappen. De snel ter plaatse zijnde agenten konden de verdachte inrekenen.

Fietsertje rijdt tegen geparkeerde auto Rijnsburg (D2) Een 12-jarig fietsertje uit Noordwijk reed op vrijdag 17 augustus rond 16.30 uur op het Kanaalpad Noord-Oost, pardoes tegen een geparkeerde auto aan. Hij kwam ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Bromfietser aangereden na rijden door rood licht Katwijk (D2) Op zaterdag 18 augustus rond 01.25 uur ontstond op de kruising Hoorneslaan met de Biltlaan een aanrijding tussen een bromfiets en een auto. De 17-jarige bromfietster uit Katwijk reed bij rood licht de kruising op. Een 20-jarige automobilist uit Katwijk kon daarop haar niet meer ontwijken. Een aanrijding volgde. Bij deze aanrijding liep zij een snee in haar kin op. Een duopassagiere, een 17-jarig meisje uit Katwijk klaagde over haar been. Beiden zijn overgebracht naar het LUMC.

Man mishandeld Katwijk (D2) De politie trof op zaterdag 18 augustus rond 21.25 uur op de Koningin Julianalaan een 41-jarige Katwijker aan. Een getuige wist te melden dat hij van vier mannen de nodige klappen had gehad. Mogelijk dat het gedrag van het slachtoffer, eerder op de avond de aanleiding vormde voor deze mishandeling. Het slachtoffer zou ruzie gemaakt hebben met een aantal bewoners van een woning aan de Nassaudreef. Het slachtoffer dat niet aanspreekbaar was, is voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsers rijden tegen elkaar Katwijk (D2) Twee fietsers reden op zaterdag 18 augustus rond 23.50 uur op de kruising Kerkstraat en de Kerklaan met de schouders tegen elkaar. Beiden kwamen daarbij ten val. Een Katwijkse, leeftijd bij de politie nog niet bekend, liep daarbij verwondingen op aan het hoofd en knie. Zij is overgebracht naar het LUMC.

Schietpartij station Leiden (D4) Eén van de drie in verband met de schietpartij op het station aangehouden verdachten, een 19-jarige inwoner van Leiden, is afgelopen weekeinde in vrijheid gesteld. De twee andere verdachten, van 17 en 18 jaar en ook in Leiden woonachtig, worden nog vastgehouden. Zij worden dinsdag voorgeleid aan justitie, die zal beslissen of ze in voorlopige hechtenis worden gesteld. Uit het onderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer en de aangehouden verdachten elkaar vaag kenden. Over de door de verdachten afgelegde verklaringen wil de politie in het belang van het onderzoek op dit moment nog niets meedelen.

Gevaarlijk verkeersgedrag gaat mis Leiden (D4) Op zaterdag 18 augustus rond 01.25 uur raakte op de Wassenaarseweg een 16-jarige bromfietser uit Rijnsburg van de weg. Hij raakte daarop een lantaarnpaal. Met hem gingen twee duopassagiers, een 15-jarige en een 16-jarige Rijnsburger, mee. Allen droegen geen bromfietshelm. De bestuurder ging er vervolgens vandoor zonder zich verder te bekommeren over zijn duopassagiers. De 16-jarige duopassagier liep een gebroken bovenbeen op. De 15-jarige liep nog onbekend letsel op. Beiden werden overgebracht naar het LUMC. Een uur later hield de politie de bestuurder aan. Hij bleek een hersenschudding te hebben.

Krattendieven in de kraag gevat Voorschoten (D4) De politie heeft op zondag 19 augustus rond 17.00 uur bij een supermarkt aan de Papelaan drie Katwijkers aangehouden. De politie betrapte het drietal toen zij vijf kratten met lege flessen in hun auto aan het inladen waren. De drie, 35,28 en 27-jaar, zijn ingesloten. De politie verhoort ze.

Inbraak in woning Leiden (D4) Op zondagmiddag 19 augustus werd ingebroken in een flatwoning aan de Corantijnstraat. Vermoedelijk zag men kan om na het zogenaamde flipperen de woning binnen te komen. Uit de woning wordt geld en kristal vermist.

Dronken tegen stilstaande auto aan Leiden (D4) De politie hield op zondag 19 augustus rond 19.45 uur op de Langegracht een 43-jarige Leidse automobilist aan. De man was met zijn auto op een voor het rode verkeerslicht stilstaande auto gedoken. Alcohol bleek de boosdoener. De Leidenaar werkte niet mee aan een blaasproef op straat en een ademanalyse aan het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal voor deze weigering opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (d5) In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus heeft de politie tijdens een controle op de Oranje Nassausingel een 40-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Na de blaastest is de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hieruit bleek dat ze teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 augustus zag de politie tijdens een surveillance een 24-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn slingerend over het fietspad langs de Prins Bernhardlaan rijden. Na de blaastest heeft hij in het politiebureau een ademanalysetest gedaan. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 540 te hebben. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Man geslagen Alphen aan den Rijn (d5) In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus omstreeks 3.15 uur heeft een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn op de Nieuwe Sloot enkele klappen en schoppen gehad van een hem onbekende voorbijganger. De man, die onder invloed van alcohol was, heeft verklaard dat hij op de Nieuwe Sloot ingehaald werd door twee fietsende mannen. Een van hen stapte af, zei iets tegen de man wat hij niet verstond en begon hem vervolgens te slaan. De twee mannen zijn daarna weggefietst in de richting van de Kennedylaan. De Alphenaar heeft aangifte gedaan

Snelkraak Alphen aan den Rijn (d5) In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus omstreeks 5.15 uur is er een snelkraak geweest in een horecagelegenheid aan de Raadhuisstraat. Omwonenden hoorden dat er een ruit werd ingegooid, zagen dat er een persoon met de kassa naar buiten liep en dat hij er in een gereedstaande auto vandoor ging. Ze noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. De politie heeft de omgeving afgezocht naar het voertuig maar het helaas niet aangetroffen. De technische recherche onderzoekt vandaag of de dader sporen heeft achtergelaten. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan. In de kassa zat overigens geen geld.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (d5) Zaterdagavond 18 augustus heeft een 39-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn zijn pols gebroken bij een verkeersongeval op de kruising Pinksterbloemweg/Veldbloemweg/Lupinesingel. Zijn vrouw die ook in de auto zat, liep een lichte hersenschudding op. De Alphenaar kreeg op deze kruising geen voorrang van een 60-jarige automobilist uit Boskoop. Door de aanrijding botste het voertuig van de Alphenaar ook nog tegen een hem tegemoetkomende auto van een 29-jarige plaatsgenoot. Het echtpaar is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. De auto's van beide Alphenaren moesten worden weggetakeld. De kruising is anderhalf uur versperd geweest.

Kartbaan uitgebrand Zevenhuizen (D6) Een kartcentrum aan het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen is vrijdag 17 augustus rond 19.00 uur geheel uitgebrand. De brand is vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden aan een kart. Op dat moment waren er 16 mensen in het centrum aanwezig, zij konden het pand ongedeerd verlaten. Er is geprobeerd om de brand te blussen maar dat lukte niet. Tijdens de brand is asbest vrijgekomen, de omgeving wordt schoongemaakt. De politie heeft de toegangsweg enige uren afgesloten om toeschouwers voor hun eigen veiligheid op een afstand te houden. Een naastliggend bedrijf heeft waterschade opgelopen, een aantal auto's liep roet- en rookschade op.

Aanrijdingen op A12 Waddinxveen (D6) Zondagavond 19 augustus zijn op de A12 verkeersongevallen gebeurd. Omstreeks 21:45 uur vond in de richting van Den Haag ter hoogte van het aquaduct het eerste ongeval plaats. Rond 5 minuten voor 22:00 uur raakten een aantal auto's betrokken bij aanrijdingen in de andere richting; de richting van Utrecht. Voor meer informatie wordt doorverwezen naar dhr. Wim Ermers, KLPD, tel. (0413) 259373.>

Aanrijding Waddinxveen (D6) Een 23-jarige vrouw uit Moerkapelle is zaterdag 18 augustus rond 11.00 uur met onbekende verwondingen naar het Bleulandziekenhuis gebracht na een aanrijding op de Brederodelaan. Zij was de passagiere van een 25-jarige automobilist uit Waddinxveen. Hun auto werd over het hoofd gezien door een 65-jarige automobilist, die een parkeerhaven wilde inrijden. Een aanrijding was het gevolg.

Autoradio's gestolen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 augustus is bij meerdere auto's ingebroken. Hierbij zijn ruiten ingetikt en autoradio's gestolen. De auto's stonden geparkeerd aan de Vioolveld, Dahliaveld, Hertenkruid, Robertskruid en Takmos. Bij één van de auto's ging het inbraakalarm af. Uit deze auto werd niets weggenomen. De politie waarschuwt om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en afneembare radiofrontjes ook inderdaad van de radio te verwijderen en niet achter te laten.

Geen helm en te veel gedronken Waddinxveen (D6) Een 20-jarige bromfietser uit Waddinxveen werd maandag 20 augustus rond 2.00 uur aangehouden op het Noordeinde omdat hij zonder helm reed en te veel had gedronken. Hij moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. De Waddinxvener kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Jongen van geld en telefoon beroofd Gouda (D7) Een 15-jarige jongen uit Apeldoorn is vrijdagavond 17 augustus rond 18.10 uur van zijn geld en telefoon beroofd. Hij liep onder de fietstunnel bij het Schouwburgplein door, de 'Van Henegouwentunnel'. Hier werd hij door twee mannen aangesproken. Hierop werd hij vastgepakt en moest hij zijn spullen afgeven. Hij heeft aangifte gedaan.

Onder invloed Reeuwijk (D7) Een 35-jarige Reeuwijker is zaterdagnacht 18 augustus rond 02.00 uur op de Schinkeldijk aangehouden wegens rijden onder invloed Hij had een ademalcoholgehlate van 350 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een rijvebod van 2 uur en een proces-verbaal.

Onder invloed Gouda (D7) Een 22-jarige Rotterdammer is zaterdagnacht 18 augustus rond 02.15 uur op de Koningin Wilhelminaweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was even voor hij ging rijden aangesproken door surveillerende agenten toen hij stilstond op de Jacob van Lennepkade. Hij zat hierbij een joint te roken in zijn auto. Hem werd duidelijk gemaakt dat hij niet mocht rijden. Hij kreeg een rijverbod tot 08.00 uur en een proces-verbaal.

Aanrijding Reeuwijk (D7) Een 21-jarige bromfietser uit Reeuwijk en een 54-jarige automobilist uit Heeze zijn zaterdagvond 18 augustus rond 21.15 uur betrokken geweest bij een aanrijding. De bromfietser reed op de raadhuisweg door rood licht. De Heezenaar, die hem tegemoet reed, kon hem niet meer ontwijken. De bromfietser raakte gewond aan been, arm en borst. Hij verklaarde geen goed remmen op zijn bromfiets te hebben waardoor hij niet op tijd kon stoppen voor het rode licht. Ook droeg hij geen helm. Hij is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Te veel gedronken Gouderak (D8) Een 20-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed zondag 19 augustus rond 2.30 uur over de Kattendijk terwijl hij te veel had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 375 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Deel: ' Berichten Politie Hollands Midden inbraak in Hillegom '
Lees ook