Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 1 oktober 2001

---


* Dagoverzicht

Aanhouding na openlijke geweldpleging
DUIVEN - De politie heeft op 30 september rond 21.30 uur drie personen uit Duiven aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, bedreiging en discriminatie. Het betreft een 24-jarige vrouw en twee 28-jarige mannen. Ze zouden twee meisjes van veertien en zestien jaar hebben geslagen op de Waterrus in Duiven. Ook de moeder van de meisjes (leeftijd niet bekend) werd mishandeld. De drie zouden daarnaast zijn beledigd en bedreigd door een 28-jarige man, die volgens de slachtoffers hen bedreigden met zijn hond.
Politie achtervolgt snelrijder

ZEVENAAR - De politie Rivierenland heeft op 30 september rond 15.30 uur een 41-jarige man uit Doetinchem staandegehouden, nadat hij door de politie over een traject van achttien kilometer was achtervolgd. De man reed over de rijksweg A18 de rijksweg A12 op richting Arnhem en reed op een gegeven moment 160 kilometer per uur. Ter hoogte van Westervoort kon de man aan de kant worden gezet door een andere surveillance-eenheid. De man kreeg proces-verbaal.
Politie onderzoekt vernielingen aan school

ELST - Op zondag 30 september werd geconstateerd dat er 11 ruiten van de openbare school 'Stap voor Stap' aan de Kerkeakkers in Elst waren vernield. Met (vermoedelijk) een scherp voorwerp werden de letters 'TR' in de ruiten gekrast. Een twaalfde ruit werd ingegooid. Bij een poging twee andere ruiten in te gooien liep de houten gevel schade op. Door de school is aangifte gedaan. De totale schade is vooralsnog onbekend.

De politie roept getuigen op die mogelijk iets gezien hebben. Politie onderzoekt vernielingen

RANDWIJK - Op 29 september, omstreeks 00.30 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat er met een auto over het voetbalveld van EMM in Randwijk werd gecrost. Hierbij waren mogelijk twee auto's betrokken, een witte Volkswagen Golf en een auto van Amerikaanse makelij.
Na onderzoek trof de politie naast een woning aan de Prins Bernardstraat in Randwijk de witte Volkswagen Golf aan. Deze auto was zojuist afgespoten en ontdaan van modder en graspollen. Ter plaatse werd niemand aangetroffen. De auto werd in beslaggenomen voor nader onderzoek en afgesleept. In deze zaak zijn reeds een aantal betrokkenen en getuigen gehoord.
Het grasveld van het plaatselijke Dorpshuis zou op dezelfde wijze vernield zijn. Nader onderzoek naar beide zaken volgt. De politie is ook in deze zaken op zoek naar getuigen. Man aangehouden wegens bezit van XTC-pillen

DUIVEN - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.30 uur werd door surveillerende agenten op de Rijksweg A-12 een personenauto, bestuurd door een 33-jarige inwoner uit Dieren, gecontroleerd. In het voertuig troffen de agenten 30 tot 40 XTC-pillen aan. De bestuurder werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Berichten Politie Over-Betuwe aanhouding na geweldpleging '
Lees ook