Persberichten politie RivierenlandMaandag, 13 augustus 2001* Dagoverzicht

Onderzoek naar poging tot doodslag afgerond WESTERVOORT - De politie heeft het onderzoek naar de poging tot doodslag op 10 augustus 02.40 afgerond. Op basis van het onderzoek en de verhoren gaat de politie er vanuit dat de veertigjarige man achter het stuur zat van het voertuig, waarmee een man uit Westervoort werd aangereden.De aanrijding vond kennelijk met opzet plaats, na een ruzie tussen de 42-jarige vrouw van de verdachte met een 38-jarige man uit Amsterdam. Deze liep met een kennis uit Westervoort weg, waarna het echtpaar plaatsnam instapte in de auto waarna -kennelijk met opzet- ingereden werd op de twee mannen. De Amsterdammer wist te ontwijken, maar de Westervoorter werd geraakt. Deze moest voor controle overgebracht worden naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem.
Zowel de man als de vrouw zijn heengezonden. De politie maakt proces-verbaal en draagt dit over aan het openbaar ministerie. Huiselijk geweld: aanhouding na mishandeling echtgenote GIESBEEK - De politie heeft op 11 augustus rond 06.40 uur een 52-jarige man uit Giesbeek aangehouden, die ervan wordt verdacht zijn vijftigjarige echtgenote te hebben mishandeld. De avond ervoor kreeg de vrouw bij thuiskomst reeds enkele slagen, waarna zij het huis verliet en met de auto wegreed. Toen zij korte tijd later terugkwam, werd zij nog eens een paar maal geslagen. Daarop verliet zij het huis en waarschuwde ze de politie. Deze hield de man aan.
Aangehouden na weigering vordering
ZEVENAAR - De politie heeft op 11 augustus rond 02.45 uur in de Weverstraat een negentienjarige jongen uit Zevenaar aangehouden. Deze was door vrienden al dringend verzocht te vertrekken nadat er binnen een groep onenigheid was ontstaan. Hij vertrok maar kwam korte tijd later weer terug en sloeg -in bijzijn van politie-ambtenaren- racistische taal uit en weigerde te voldoen aan de herhaalde vorderingen van de politie te vertrekken. De man is daarop aangehouden en ingesloten in het bureau in Arnhem. Proces-verbaal voor overladen vrachtwagen
HERWEN - De politie heeft op 10 augustus een 55-jarige inwoner van Doesburg bekeurd. Hij reed met een overbeladen vrachtwagen over de Brugweg in Herwen. Na weging bleek de vrachtwagen 61.000 kilo te vervoeren, terwijl deze vrachtwagen maximaal vijftigduizend kilo mocht vervoeren.
Verkeersongeval met letsel
AERDT- Een twintigjarige vrouw uit Dortmund en een 26-jarige man uit Zevenaar zijn op 11 augustus rond 17.00 uur overgebracht naar het Streekziekenhuis Zevenaar. De vrouw was kort ervoor met haar bromfiets aangereden op de Pannerdensedijk in Aerdt. Ze werd aangereden door een 26-jarige man uit Zevenaar, die met zijn motorfiets haar niet meer kon ontwijken. De man reed waarschijnlijk met te hoge snelheid. Door de klap werd haar bromfiets in twee stukken gebroken. De man maakte door de botsing een fikse buiteling. De vrouw kon korte tijd later het ziekenhuis verlaten; de man moest een nachtje overblijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Berichten Politie Rivierenland onderzoek afgerond '
Lees ook