Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag op maandag
11:02 maandag 13 augustus 2001

Martin Panman
0592-383211

Slooprijp

ODOORN. Op de N34 gebeurde vannacht een eenzijdig ongeval. Een 19 jarige automobilist uit Emmen kwam met de wielen van zn auto in de berm terecht. Hij probeerde nog te corrigeren, maar kon niet voorkomen dat de auto in een sloot belandde. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren af, maar de auto was rijp voor de sloop. De bestuurder verklaarde dat hij mogelijk in slaap was gevallen.

Hek plat

GIETEN. Vannacht gebeurde er een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Gieten. Een 23 jarige bestuurder van een personenauto verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De bestuurder slipte, reed dwars door een tuinhek en parkeerde zijn auto gedeeltelijk in een tuin. Gevolg: auto total loss. De bestuurder werd niet gewond.

Doorgereden

HOOGEVEEN. Op de Kruising mr. Cramerweg/Buizerdlaan/Melkweg gebeurde zondagavond een aanrijding tussen een personenauto en een scooter. De bestuurder van de personenauto stopte voor het rode licht. Toen dat groen werd reed hij verder. Op dat moment kwam er echter een scooter van links en raakte de auto aan de zijkant. De scooterbestuurder viel, maar stond weer op en verdween in de richting van de Krakeel. De auto heeft schade aan het linker portier. De bestuurder, een 25 jarige man uit Veenoord deed aangifte. De politie zoekt de bestuurder van de scooter.

Natpak

ASSEN. Zondagavond kreeg de politie de melding dat er een auto in het Kanaal in Assen lag. De politie trof daar ook een man aan met een nat pak. Het bleek te gaan om een 27 jarige man uit Assen. Toen de politie een alcohollucht bij hem rook en hij mee moest naar het bureau verklaarde hij niet te hebben gereden. Op het politiebureau blies hij echter 675 ugl. Hij verklaarde dat hij de auto wilde kopen en dat hij een proefritje wilde maken. Dit mislukte, want na 100 meter dook hij het kanaal in. Ook bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had.

Gewond

BOVENSMILDE. Zondagmiddag gebeurde er een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser. De bestuurder van de bromfiets, een 16 jarige jongeman uit Smilde reed over het fietspad naast de Hoofdweg in Smilde. Een 32 jarige automobilist uit Blokzijl reed over de zelfde weg en sloeg linksaf. Daarbij zag hij de brommer over het hoofd. Gevolg, de brommer raakte de voorkant van de auto en belandde samen met de bestuurder in een terrasomheining van een café. De bromfiets is volledig vernield, evenals de omheining. De bestuurder van de bromfiets werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht..

Autoweg

HOOGEVEEN. Vannacht werd er een auto gestolen die geparkeerd stond aan de Bentinckslaan in Hoogeveen. De bewoner hoorde vannacht, dat de auto van zijn zoon gestart werd en weg reed. Toen hij ging kijken of zijn zoon thuis was, bleek deze rustig in bed te liggen. De man meldde de diefstal direct bij de politie. Deze zag de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reed rustig verder. Ook het blauwe zwaailicht hielp niet. Uiteindelijk werd de auto klem gereden en kon de bestuurder worden aangehouden. De man verklaarde verslaaft te zijn. Teven had hij alcohol op. Hij blies 510 ugl. Hij had de auto opengebroken en de contactdraden doorverbonden.

Heterdaad

ASSEN. Vannacht is er ingebroken in de Klimop aan de Dennenweg. Toen de politie de melding kreeg, ging ook een bewaker ter plaatse. Deze bleek een verdachte te hebben aangehouden. Het bleek te gaan om een 31 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De verdachte is overgedragen aan de politie. Hij had een ja en een aantal geldkistjes gestolen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Berichten Regiopolitie Drenthe auto in sloot bij Odoorn '
Lees ook