Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagochtend 20 augustus 2001
09:45 maandag 20 augustus 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag)

HOOGEVEEN
Auto over zwerfkei
Zondagnacht rond 24.00 uur reed een 62-jarige chauffeur uit Nijverdal met zijn taxi over een zwerfkei in de Van Limburg Stirumstraat. De brandstofleiding brak hierbij af, en ongeveer 30 liter dieselolie liep over de straat. De olie is bedekt met milieuzand, en de taxi is afgesleept.

EERSTE EXLOERMOND
Brommobiel in de sloot
Zondagavond tegen 19.00 uur reed een 43-jarige man uit deze plaats met zijn brommobiel richting Musselkanaal. Hij raakte met de rechterwielen in de berm, verloor de controle over zijn voertuig, en belandde in de sloot. Hij is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het Refajaziekenhuis Stadskanaal.

ALCOHOL IN HET VERKEER
Emmer-Compascuum
Zondagnacht omstreeks 2.30 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op het Westerdiep. Ter plekke bleek een lichtmast omver te zijn gereden. Naast de lichtmast lagen wat auto-onderdelen. Van de dader geen spoor. Even later trof de politie na een zoektocht in de omgeving op het Braakhekkeplein een zwaar beschadigde auto aan. De eigenaar, tevens bestuurder en veroorzaker van het ongeval, werd in zijn woning aangehouden. Het betreft een 55-jarige man uit Emmer-Compascuum. Bij de ademtest blies hij 1055. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
EEXT
Zondagmiddag tegen 17.30 uur reed een 53-jarige man uit Assen met zijn bromfiets over de autoweg N33. Hij was door een automobilist aan de kant gezet, en deze had de politie gewaarschuwd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Vanwege een defect aan het ademanalyseapparaat is van de bestuurder een bloedproef genomen.
BEILEN
Zondagnacht omstreeks 0.30 uur heeft de politie een 42-jarige man uit deze plaats van de Vorrelveen gehaald. Hij was midden op straat blijven staan met zijn auto met draaiende motor en was in slaap gevallen. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies de man 795. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
ASSEN
Iets later, rond 1.00 uur werd een 26-jarige automobilist uit Assen van de Ruiterakker gehaald. De man blies 430. Omdat hij kortgeleden voor een zelfde verkeersmisdrijf ook al was opgepakt is nu zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij weer een dagvaarding uitgereikt.
HOOGEVEEN
Zondagnacht tegen 4.15 uur controleerde de politie een 34-jarige automobilist uit Hollandscheveld op de Melkweg. Ook deze had teveel gedronken. Bij de ademtest blies hij 355, en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

MEPPEL
Inbraak bedrijfsauto
Zondagnacht is ingebroken in een bedrijfsauto aan de Kuyperstraat. De achterruit is daarbij vernield. Uit de auto is gereedschap gestolen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Berichten Regiopolitie Drenthe auto over zwerfkei '
Lees ook