Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 2001
10:10 maandag 8 oktober 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 oktober 16.30 uur.
0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Ansen, doorrijden na aanrijding
Gisteravond reed een 34-jarige man uit Geeuwenbrug met zijn auto over de Dwingelerweg toen hij door onbekende oorzaak een tuin inreed en daar schade veroorzaakte. Hij kwam tegen een zwerfkei tot stilstand. Daarna reed hij weg met een beschadigde auto. Op het Westeinde werd hij aangehouden. Hij beschikte niet over een rijbewijs, de auto bleek niet verzekerd te zijn en een alcoholtest wees een promillage uit van 2. Hij was bereid de schade aan de tuin te vergoeden en kwam met de bewoners een bedrag overeen.

Nijeveen, bromfietsers op rijbaan aangereden
Gistermiddag reed een groep bromfietsers over de hoofdrijbaan van de Rijksweg terwijl zij over het verplichte fietspad moesten rijden. Een 19-jarige automobilist uit Steenwijk naderde deze groep van achteren en toen hij hen wilde passeren week één van de bromfietsers volgens die automobilist naar links uit. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 16-jarige bromfietser uit Kallenkote en zijn 16-jarige duopassagier uit Giethoorn op de grond terecht kwamen. Zij werden beiden naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht, de één had een hersenschudding en de ander een wond aan het hoofd, verder hadden beiden schrammen.

Emmen, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een boekhandel annex tabakswarenzaak. Met een steen werd een ruit ingegooid waarna men binnen kon komen. Vermoedelijk is er rookwaar weggenomen. De eigenaar zal vandaag inventariseren.

Zuidlaren, inbraak bibliotheek
Werd vannacht ingebroken in de bibliotheek aan de Middenstraat. Via een geforceerd raam kon men binnen komen. Uit een opengebroken kluis werd een bedrag van enige honderden guldens weggenomen.

Meppel, inbraak bedrijf
Werd vannacht ingebroken in een bedrijf aan de Blankenstein. In een muur werd een gat geslagen waarna men bij een kluis kon komen. Uit de kluis werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Berichten Regiopolitie Drenthe doorgereden na beschadiging '
Lees ook