Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen
09:46 maandag 1 oktober 2001

Dirk Neef, 0522 - 274015

Jongetje valt in water

MEPPEL. Een 3 jr. jongetje uit Meppel is zondagmiddag na een val in het water in kritieke toestand naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Eerder op de middag was hij aan de Eendrachtstraat in zijn woonplaats in het water van de Wold AA gevallen. Het ventje was met nog een paar kinderen aan het spelen bij een vissteiger en viel door onbekende oorzaal in het water. Drie omwonenden kwamen op het geschreeuw van de andere kinderen af. Ze gingen direct het water in en vonden het in het water gevallen jongetje op de bodem van de Wold AA. De te hulp geschoten mensen begonnen direct met beademing en reanimatie. De jongen werd overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis en later vervoerd naar Nijmegen.


*
Alcohol in het verkeer

DALEN/RODEN. Op de N-34 bij Dalen hield de politie zondagmiddag een 53 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken en uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,7 promille. Op de Nieuweweg in Roden hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 40 jr. automobilist uit Roden aan. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille. Beide alcomobilisten kregen direct een boete van f. 410,-

BARGER COMPASCUUM. Een 39 jr. inwoner van Emmen botste in de nacht van zondag op maandag op het Scholtenskanaal in Barger Compascuum met zijn auto tegen een boom. De man raakte daarbij licht gewond. Hij wachtte de komst van de politie niet af maar ging naar huis. Daar werd hij later door de politie aangehouden. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,3 promille. Volgens de man was hij bij een wegversmalling in een slip geraakt en daarna tegen de boom tot stilstand gekomen.


*
Drie gewonden bij aanrijding op de N-34

COEVORDEN. Bij een aanrijding op de N-34 t.h.v. de Krimweg bij Coevorden raakten zondagmiddag drie personen licht gewond. Een 52 jr. man uit Erica reed met zijn auto vanaf de oprit de N-34 op. Daarbij kwam hij in botsing met een personenauto bestuurd door een 29 jr. inwoner van Hardenberg. Deze reed over de N-34. Door de botsing raakten de man uit Erica en zijn echtgenote (leeftijd nog niet bekend) gewond. Ook de echtgenote (lleftijd ook nog niet bekend) van de man uit Hardenberg raakte licht gewond. Alle drie werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer over de N-34 ondervond bijna twee uur hinder door dit ongeval en de bergingswerkzaamheden.


*
Bestelbus botst op onverlichte aanhangwagen

NIEUW RODEN. Een 38 jr. man uit Roden raakte maandagmorgen licht gewond toen hij met zijn bestelbus op een geparkeerde en onverlichte aanhangwagen botste. Dit gebeurde op de Esweg in Nieuw Roden. De aanhangwagen was daar kort daarvoor geparkeerd door een 36 jr. vrachtwagenchauffeur uit Muntendam die daar iets moest opladen. Het was donker en op de aanhangwagen zat geen verlichting. De gewonde bestuurder werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De bestelbus werd zwaar beschadigd.


*
Inbraken

MEPPEL. Zondagavond werd ingebroken in en woning aan de Eikepage in Meppel. Men drong de woning binnen door een deur te forceren. De woning werd doorzocht. Uit de woning werden enkele paspoorten gestolen.

WESTERBORK. In de nacht van zaterdag op zondag werd uit het restaurant van een vakantiepark aan de Gagelmaat in Westerbork een Jukebox gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Berichten Regiopolitie Drenthe kleuter te water '
Lees ook