Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmorgen
10:03 donderdag 4 oktober 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Alcohol in het verkeer

ASSEN. Op de Sluisstraat in Assen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 61 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. De man kreeg direct een bekeuring van f. 400,-.

GIETEN. Op het Boddeveld in Gieten werd in de nacht van woensdag op donderdag een 52 jr. automobilist uit Assen aangehouden. De man had gedronken en bleek een alcoholgehalte te hebben van ongeveer 0,75 promille. Ook hij kreeg direct een bekeuring van f. 400,-.


*
Bromfiets gestolen

ASSEN. Een 17 jr. jongen uit Rolde is woensdag in Assen zijn bromfiets kwijtgeraakt. Hij had dit vervoermiddel geparkeerd in de overdekte fietsenstalling van het NS station aan de Oosterparallelweg. Het gewone slot en nog een extra slot konden niet voorkomen dat de bromfiets werd gestolen.


*
Voor f. 1100,- aan onderbroeken gestolen

ASSEN. Zonder dat het personeel iets merkte hebben onbekenden woensdagmorgen ongeveer 200 onderbroeken ter waarde van bijna f. 1100,- gestolen uit een winkel aan de Markstraat in Assen. De diefstal werd aan het eind van de ochtend ontdekt.


*
Man zwaar gewond door val van trap

ASSEN. Een Somalische man, waarvan de verdere gegevens nog niet bekend zijn, raakte woensdagmiddag ernstig gewond door een val van een trap op het Stationsplein in Assen. De man werd met waarschijnlijk hersenletsel overgebracht naar het AZ Groningen. Een traumateam van dit ziekenhuis kwam ter plaatse. Waarschijnlijk is de gewonde man illegaal in Nederland. De vreemdelingendienst onderzoekt dit verder. Waardoor de man is komen te vallen is niet bekend.


*
Verkeerscontroles

EMMEN. De politie hield woensdagmiddag en -avond op verschillende plaatsen in en rond Emmen verkeerscontroles. In het winkelcentrum Emmerhout werden drie personen bekeurd voor het fietsen over de stoep. Veel jonge kinderen kregen een waarschuwing. 13 fietsers en bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze de verlichting niet voor elkaar hadden.
Op de Houtweg kregen 27 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Verder reed één automobilist zonder geldig rijbewijs, was de APK van één van de gecontroleerde autos vervallen en werd er op een aanhangwagen geen verlichting gevoerd. In Emmer Compascuum en Roswinkel moesten 18 automobilisten een blaastest afleggen. Geen van hen had gedronken. Wel werden twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en het rijden in een auto met een vervallen APK.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Berichten van donderdagmorgen '
Lees ook