Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.40 uur
Beroving met geweld van portemonnee

WOERDEN Een 27-jarige man uit Woerden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van het met geweld stelen van een portemonnee van een 41-jarige plaatsgenoot.

De aanleiding voor de beroving was volgens de 27-jarige dat hij nog 75 gulden tegoed had van de man wegens de vernieling van een trui van de verdachte.

De twee hadden elkaar eerder op de avond ook al gesproken waarbij de 27-jarige de 41-jarige had gevraagd wanneer hij nou eens die 75 gulden zou betalen, waarop de 41-jarige had gezegd dat hij zou betalen als hij weer geld had.

Toen de man rond vier uur bij zijn woning arriveerde, werd hij echter opgewacht door de 27-jarige en van zijn fiets getrokken. De man kwam hierbij ten val en liep letsel op aan zijn arm. Ook scheurde zijn overhemd. Na een vuistslag in zijn maagstreek zag de 27-jarige kans de portemonnee te stelen.

Op het hulpgeroep was een buurman te hulp geschoten, die pakte de geroofde portemonnee weer af van de verdachte. De inmiddels ter plaatse gekomen politie nam de 27-jarige mee en is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De portemonnee is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Er was geen geld uit weggenomen.

Automobilist aangehouden na veroorzaken aanrijding

WOERDEN Een 52-jarige automobilist uit Woerden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding. Getuigen hadden gezien dat de man tegen een geparkeerd voertuig op de Talmalanen was gebotst en dat de Woerdenaar hierna was doorgereden.

Na het melden van het incident op het bureau stelde de politie een onderzoek in en zochten de bestuurder in zijn woning op. Deze wilde in eerste instantie niet open doen, maar uiteindelijk lukte het om de man aan te houden. Daarbij bleek dat de man alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek dat de man geen strafbare hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had.

De man kreeg wel een proces-verbaal voor de aanrijding en het daarna wegrijden zonder zijn identiteit bekend te maken.

Ingesloten op verdenking van diefstal

MAARSSEN Een 47-jarige man uit Tienhoven is ingesloten op verdenking van diefstal van een terreinauto.

Politiemensen zagen de man samen met een 26-jarige plaatsgenoot rijden over de Maarsseveensevaart in de terreinauto, maar bij het natrekken van het kenteken bleek dat die was afgegeven voor een personenauto. Bij nader onderzoek bleek dat er over het kenteken van de terreinauto een ander kenteken was bevestigd.

Uit gegevens van het kenteken van de terreinauto kwam naar voren dat deze als gestolen stond gesignaleerd. De 47-jarige die verklaarde de auto geleend te hebben van een vriend werd ingesloten. De 26-jarige mocht na het afleggen van een ademanalyse waaruit bleek dat hij onder de wettelijke limiet bleef, naar huis gaan maar houdt zich ter beschikking van de recherche.

Aangehouden voor rijden onder invloed

BREUKELEN Opvallend rijgedrag van een 30-jarige automobilist uit Breukelen was voor surveillerende politiemensen die toezicht hielden op de horecagelegenheden, reden hem te controleren op de Herenstraat.

Daarbij bleek dat de man alcohol had gedronken. Na een positieve blaastest op straat had na de ademanalyse op het bureau de man 0,95 alcohol in zijn lichaam en de man een boete kreeg van 700 gulden. Het incident vond plaats op vrijdagavond.

Toezicht waterverkeer
BREUKELEN De politie heeft samen met de Dienst Waterbeheer en Riolering vrijdag 24 augustus toezicht gehouden op de Vecht tussen Weesp en Maarssen.

In totaal werden 42 schippers gewaarschuwd omdat zij te hard voeren. Twee schippers kregen wel een bekeuring voor het te hard varen.

Tijdens de controle troffen zij ook vier dode eenden aan in het water. Een daarvan wordt nader onderzocht op botulisme.

Deel: ' Beroving met geweld van portemonnee in Woerden '
Lees ook