Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BERTL kent vijf sterren toe aan Minolta kleurenprinter-copiers

Badhoevedorp, 13 februari 2003 - BERTL (Business Equipment Research & Test Laboraties) heeft aan de Minolta DiALTA Color CF2002 en CF3102 een uitzonderlijke vijf-sterrenclassificatie toegekend. De CF2002 en CF3102 zijn kleurenprinter-copiers die KN in oktober 2002 op de Nederlandse markt heeft geïntroduceerd. Beide apparaten ontvingen de vijf sterren voor hun hoge print- en kopieerproductiviteit, unieke afwerkmogelijkheden, grote geheugen, uitgebreide mogelijkheden op het gebied van printing-on-demand, en een prijsvoordeel van dertig procent ten opzichte van hun belangrijkste concurrenten.

Testrapport
BERTL test per jaar ongeveer 200 concurrerende digital imaging-producten. Aan de hand van een classificatiesysteem dat loopt van nul tot vijf sterren, wordt elk van deze producten beoordeeld. Jaarlijks ontvangen slechts zes tot twaalf producten de prestigieuze vijf-sterrenclassificatie. Het gaat hierbij om producten die niet alleen innovatief, productief en functioneel zijn, maar ook een hoogwaardig ontwerp en een uitstekende afdrukkwaliteit bieden tegen een redelijke prijs. BERTL was in zijn testrapport over de CF2002 en CF3102 vooral te spreken over:

de hoge afdruksnelheid en afdrukkwaliteit;
'scan ahead copy reservation capability',hiermee is het mogelijk tot 2000 vel te scannen en vervolgens te printen; de gebruikersvriendelijkheid: beide apparaten bevatten een groot aantal onderdelen dat de gebruiker zelf kan vervangen; de goede prijsstelling;
de uitgebreide print-on-demandmogelijkheden;
de vele verschillende afwerkmogelijkheden.

CF2002 en CF3102
De CF2002 en CF3102 zijn gebruikersvriendelijke kleurenprinter-copiers die in zowel grafische omgevingen als kantooromgevingen worden gebruikt. Beide apparaten printen en kopiëren 31 pagina's per minuut (ppm) in zwart-wit. De CF2002 print bovendien 20 ppm in kleur en de CF3102 is nog sneller met 31 ppm. Daarnaast beschikken beide printer-copiers over - voor printers unieke - geïntegreerde afwerkmogelijkheden, zoals nieten (op drie plaatsen), perforeren en vouwen. Vouwen kan tot tien vellen tegelijk, oftewel een boekje van veertig bladzijden.

BERTL
Business Equipment Research & Test Laboratories (BERTL) heeft meer dan twintig jaar ervaring met het testen van digitale systemen. Het Amerikaanse bedrijf publiceert zogenoemde LabCheck Reports, waarin vanuit het perspectief van de eindgebruiker wordt onderzocht hoe copiers, printers en multifunctionals in een 'real world'-omgeving presteren. Daarnaast publiceert BERTL ook DataChecks. Dit zijn rapporten met specificaties en prijzen van copiers, printers en multifunctionals die in Europa, de Verenigde Staten en Canada worden verkocht. Zie www.bertl.com voor meer informatie.

KN
Met behulp van een breed scala aan hard- en softwareproducten en aan de hand van uitgebreide analyses biedt KN bedrijven een totaaloplossing voor het optimaliseren van hun informatie- en documentstromen. KN stemt de bedrijfsprocessen en documentstromen op elkaar af, wat leidt tot een helder advies. Mogelijkheden, kosten en besparingen zijn direct zichtbaar. KN werkt samen met gespecialiseerde zelfstandige Business Partners en heeft tevens een eigen verkooporganisatie, die landelijk opereert. De serviceorganisatie, bestaande uit 120 technische specialisten, opereert eveneens landelijk. De totale KN-organisatie telt meer dan 340 medewerkers.

Meer informatie over KN, zijn producten en diensten is terug te vinden op www.kn.nl.

Contact redactie en aanvragen illustratiemateriaal en BERTL-rapport: Iris Bouterse
Telefoon: 020 658 4141
Fax: 020 658 4273
E-mail: ibouterse@kn.nl

Deel: ' BERTL kent vijf sterren toe aan Minolta kleurenprinter-copiers '
Lees ook