Ingezonden persbericht

Vanaf donderdag al het lokale
telefoonverkeer via Tele2

Amsterdam, 30 juli 2002 - Vanaf donderdag aanstaande verlopen voor klanten die automatisch met Tele2 bellen alle lokale telefoongesprekken via Tele2, waardoor deze aanzienlijk voordeliger uit zijn dan voorheen. Dit is het gevolg van een besluit door telecomwaakhond Opta dat vanaf 1 augustus alle lokale gesprekken van 'carrier preselectie*'-klanten moeten verlopen via de alternatieve telecomaanbieder waar deze bij aangesloten zijn.

Tot op heden verliepen niet alle lokale telefoongesprekken van Tele2-klanten die automatisch met Tele2 bellen via Tele2. De lokale gesprekken waarbij geen netnummer werd ingetoetst, verliepen via KPN Telecom. Alleen als een klant wél het netnummer intoetste, verliep het gesprek via Tele2. In de praktijk gebeurde dit vaak niet.

Begin juli 2002 kondigde Tele2 aan de prijzen voor lokale telefonie met 10 tot 13 procent te verlagen. Enkele dagen eerder kondigde KPN juist aan het starttarief voor lokaal bellen te verhogen. Voorheen lagen de tarieven voor lokale gesprekken via KPN en Tele2 gelijk.

,,Per 1 augustus zijn wij ook voor consumenten die voornamelijk lokaal bellen een voordelig alternatief. Bovendien vinden onze klanten voortaan alle gesprekskosten terug op de Tele2-factuur. Voorheen stond een gedeelte van de lokale gesprekskosten nog op de KPN-factuur, wat tot veel verwarring leidde", aldus Günther Vogelpoel, woordvoerder van Tele2.


* Tele2 Preselect is een vorm van carrier preselectie. Tele2 Preselect is een automatische manier van bellen via Tele2 zonder een code voor het telefoonnummer te toetsen.

Over Tele2
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat vanaf september 2001 behalve lage telefoontarieven voor bellen via het vaste net onder de naam Tele2 Mobiel ook voor mobiel telefoneren spraakmakend goedkoper bellen aanbiedt. Via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator) beschikt Tele2 over een eigen mobiel netwerk. Met een marktaandeel van 20% in de vaste telefonie (1.100.000 huishoudens en bedrijven) is Tele2 sinds haar start eind 1997 uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Op Europese schaal is Tele2 de meest succesvolle aanbieder van voordelige telefonie in bijna alle Europese landen. Het telecombedrijf is in 1993 opgericht en levert zowel vaste als mobiele telefonie diensten, datanetwerken en internet diensten aan 15,9 miljoen gebruikers in 21 landen. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn; Tele2, Tango en Comviq.

Deel: ' Besluit OPTA carrier preselectie gunstig voor Tele2 '
Lees ook