Korps: Limburg-Zuid, plaats: Herlen 3-06-2002
Verkeershandhavingsteam
Persbericht 12.00 uur; (J. Clermonts)

Bestuurder probeerde meermalen motorsurveillant van de weg te drukken

Tijdens zijn surveillance op de A79, richting Heerlen, zag de motorsurveillant met de onopvallende dienstmotor een personenauto met zeer hoge snelheid rijden. Bij het onopvallend volgen van deze met Duitse kentekenplaten voorziene auto liep de snelheid al gauw op tot boven de 200 km/uur. Daarom attendeerde de motorsurveillant deze bestuurder op de politie stoptransparant en gaf hem het teken te stoppen.
De mannelijke bestuurder stuurde daarop onmiddellijk zijn auto naar links, waardoor de motoragent gedwongen werd hard in de remmen te knijpen om een aanrijding te voorkomen.
De man vervolgde daarna nog steeds met zeer hoge snelheid zijn weg en op het moment dat de agent weer naast de man wilde gaan rijden, remde deze weer plotseling af en stuurde zijn wagen naar de linker rijstrook. Ook nu moest de politieman flink afremmen om niet aangereden te worden. Dit herhaalde zich tijdens de achtervolging een paar keer. Het was duidelijk dat deze bestuurder niet van plan was op te stoppen.

Ook in de bebouwde kom van Heerlen bleef de man met onverantwoorde hoge snelheden zijn weg vervolgen en pleegde diverse andere overtredingen, zoals met hoge snelheid kruisingen oversteken en rode verkeerslichten negeren. Een andere weggebruiker kon ook maar net een aanrijding voorkomen. Inmiddels had de motoragent om assistentie gevraagd en werd door de bijgeschoven overige patrouilles getracht deze wegpiraat te stoppen. Uiteindelijk stuurde hij in een woonwijk aan de Heerlerbaan een doodlopende weg in en reed zich op die manier vast. Inmiddels bleek dat twee personen in deze auto zaten en beiden vluchtten te voet de wijk in.

Naar beide personen werd de achtervolging ingezet waarbij de vluchtende bijrijdster werd aangehouden en de man niet meer kon worden achterhaald. De 24 jarige vrouw bleek de Bulgaarse nationaliteit te hebben en woonachtig in Duitsland. Bij haar aanhouding werd het paspoort van de bestuurder aangetroffen. Het handelt zich naar alle waarschijnlijkheid om een 31 jarige Nederlandse man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

De door de man bestuurde Mazda bleek op 24 mei jl. met nog twee andere auto bij een bedrijfsinbraak in Maastricht gestolen te zijn. De op deze auto aanwezige Duitse kentekenplaten bleken eerder in Roermond te zijn ontvreemd.

De aangehouden vrouw is ingesloten en zal worden verhoord. Naar de ontvluchtte man is inmiddels een opsporingsbericht uitgevaardigd en hem zal poging tot moord c.q. doodslag op de motoragent worden ten laste gelegd.

Deel: ' Bestuurder probeerde meermalen motorsurveillant van de weg te drukken '
Lees ook