Gemeente Voorschoten

Persberichten - Bestuurders bezoeken dierenasiel Uitgebracht op: dinsdag 8 april 2003

Leiden, 29 maart 2003.

Op de jaarlijkse informatiedag voor gemeentebestuurders van het Streek-dierentehuis Leiden Stevenshage waren meer dan 30 geïnteresseerden aanwezig uit de gemeentebesturen van de 14 gemeenten die de opvang van zwerfdieren, waartoe de gemeenten wettelijk verplicht zijn, door het Streek-dierentehuis laten verzorgen. Van deze gelegenheid werd door de voorzitter van Stevenshage, Hinne Reiling, gebruik gemaakt om het jaarverslag over het jaar 2002 te overhandigen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester M. Zonnevylle (gemeente Leiderdorp).
In zijn toespraak vroeg de heer Reiling aandacht voor de jaarlijkse financiële bijdrage die de gemeenten aan Stevenshage doen. Deze jaarlijkse bijdrage is bij een aantal gemeenten al geïndexeerd en bedraagt bijvoorbeeld voor de gemeente Leiden momenteel 25,1 eurocent per inwoner. Een aantal gemeenten heeft het indexeersysteem nog niet toegepast en betaalt nog een lager bedrag per inwoner en omdat het asiel net als elk bedrijf te maken heeft met stijgende kosten, vroeg de heer Reilingh de gemeentebestuurders zich in te spannen om de indexering van de gemeentelijke bijdrage aan het asiel bij alle 14 gemeenten doorgevoerd te krijgen.
De heer Zonnevylle vroeg zijn medebestuurders in zijn toespraak om toch vooral ook regelmatig aandacht aan het werk van Stevenshage te willen besteden in de gemeentelijke rubrieken van de plaatselijke kranten.
Uiteraard kregen de gemeentebestuurders ook volop de gelegenheid om de praktijk van het Streek-dierentehuis te bekijken en hierover vragen te stellen. Door asielbeheerder Leen Gottschal werd een rondleiding door het asiel verzorgd. De kattenhallen werden bezocht en bij grote uitzondering mochten deze bezoekers ook de hondenkennels bezoeken. Normaliter mogen bezoekers daar niet zomaar komen, omdat dat veel onrust meebrengt voor de dieren. Buiten werd het recent geopende 4 oktoberbos getoond, waar sinds vorige herfst de honden buiten kunnen spelen in een omheind stukje bos. Ook kregen alle genodigden een tas met informatiemateriaal over de Streek-dierentehuis uitgereikt, waarin o.a. het kwartaalblad voor donateurs: de Beestenbende. Natuurlijk hopen medewerkers, bestuur en vrijwilligers van Stevenshage dat de bestuurlijke bezoekers van afgelopen zaterdag zich in hun gemeente willen inzetten voor het Streek-dierentehuis en daarmee dus voor de dieren waar we het allemaal voor doen.


- einde bericht -

Deel: ' Bestuurders Voorschoten bezoeken dierenasiel '
Lees ook