Gemeente Den Helder

persberichten

Achteraf betaald parkeren op Bernhardplein/Kroonpassage

Datum: 28 september 1999

Op 1 oktober gaat het achteraf betaald parkeren op het Bernhardplein en de Kroonpassage in. Wethouder Waltmann stelt die dag samen met de directeur van Taxameter Centrale B.N. het systeem om 9.00 uur in werking. De toegang tot de parkeerterreinen is dan afgesloten met slagbomen.

Vanaf 1 oktober betaalt men voortaan achteraf voor het parkeren op het Bernhardplein en de Kroonpassage.Het tarief voor het parkeren is progressief. Dit betekent dat men meer moet betalen naarmate men langer parkeert. Korter dan 15 minuten parkeren is gratis. Eén uur parkeren kost fl. 2,00, twee uur fl. 4,50, drie uur fl. 7,25 en vier uur fl. 10,25. Het maximum dat men moet betalen is fl. 15,00 per dag. Voor men de parkeerterreinen verlaat betaalt men bij de betaalautomaten. Men heeft dan nog 15 minuten om de parkeerterreinen te verlaten.

Voor het Bernhardplein worden maximaal 30 abonnementen verkocht. Een jaarabonnement voor bewoners kost fl. 240,-- per jaar, voor bedrijven fl. 900,-- voor werkdagen en fl. 240,-- toeslag voor zaterdagen. De abonnementen komen op naam te staan.

Het bevoorraden van de winkels in binnenstad blijft mogelijk tussen
6.00 en 11.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur. Bevoorraders kunnen zich melden bij de slagboom die toegang geeft tot het Bernhardplein. Hier staat een intercominstallatie die in contact staat met de controlekamer van het nieuwe systeem. De toezichthouder die daar zit, controleert via een camera of het inderdaad om een bevoorrader gaat en opent dan de slagboom. Na het lossen of het laden kan de bevoorrader het Bernhardplein op dezelfde manier verlaten. Deze procedure werkt uiteraard alleen bij duidelijk herkenbaar bevoorradingsverkeer.

Bevoorraders die naar de Spoorstraat willen, komen na een stukje over het Bernhardplein te hebben gereden bij een afsluitpaal terecht, die in de grond kan de toezichthouder in de grond kan laten zakken. Bij de slagboom kunnen ze aangeven dat ze naar de Spoorstraat willen. De toezichthouder volgt dan met een camera de betrokken bevoorrader, zodat hij op het juiste moment de paal kan laten zakken. Nadat de auto gepasseerd is, heeft hij `s ochtends tot 11.00 uur de tijd om te laden of te lossen en de binnenstad via de normale routes te verlaten. `s Avonds kan dit tot 23.00 uur. Buiten de bevoorradingstijden blijft de paal omhoog en de Spoorstraat dus afgesloten.

_________________________________________________________________

Laatste verandering: september 30, 1999

Deel: ' Betaald parkeren op Bernhardplein/Kroonpassage Den Helder '
Lees ook