Better Place en Renault lanceren Fluence Z.E., de eerste elektrische auto met “onbeperkt aantal kilometers” samen met innovatieve eMobility-pakketten, in het eerste Better Place-centrum van Europa

KOPENHAGEN, Denemarken--(BUSINESS WIRE)-- 20110303 --

Vandaag opende Better Place, samen met zijn partner Renault, het eerste Better Place-centrum in Europa. Bezoekers kunnen nu ervaren wat duurzame mobiliteit is. Bij het personeel van Renault kunnen ze een bestelling plaatsen voor een Renault Fluence Z.E. en bij het team van Better Place kunnen ze een abonnement nemen op mobiliteitsdiensten – handig samengebracht in pakketten voor consumenten, fleet managers en de openbare sector.

Aantrekkelijke prijzen onthuld

Bij de Fluence Z.E. “Prime Time”, die in Denemarken werd gelanceerd voor 205.000 DKK (27.496 EUR), btw inbegrepen, biedt Better Place consumenten de keuze uit vijf pakketten tegen vaste prijzen, op basis van het aantal afgelegde kilometers. Voor bestuurders die meer dan 40.000 kilometer per jaar afleggen, biedt Better Place een pakket tegen vaste prijs met ‘onbeperkte’ kilometers voor 2.995 DKK (399 EUR) per maand. Bestuurders van de Fluence Z.E. met verwisselbare batterij hebben nu daadwerkelijk de mogelijkheid om onbeperkt te rijden en een onbeperkt aantal kilometers af te leggen in Denemarken, in een tijdperk waarin olieprijzen hun hoogste peil in twee jaar hebben bereikt en nog blijven stijgen.

Voor bestuurders die minder dan 20.000 kilometer per jaar afleggen, liggen de vaste prijzen tussen 1.495 DKK (199 EUR) en 1.895 DKK (249 EUR) per maand. Elk abonnement omvat een eenmalige vergoeding van 9.995 DKK (1.341 EUR) voor de installatie van een privé-oplaadpunt zodat bestuurders hun auto in alle veiligheid thuis kunnen opladen. De eerste levering van de Renault Fluence Z.E. bij de mobiliteitsdiensten van Better Place zal plaatsvinden in het vierde kwartaal van dit jaar.

De Renault Fluence Z.E. “Prime Time” omvat standaard airconditioning, navigatie- en energiebeheerdiensten via het softwaresysteem in de auto, radio-cd-speler, lichtmetalen velgen, elektrisch bediende spiegels, 4 elektrisch bediende ruiten, centrale vergrendeling, een ultramoderne, verwisselbare lithium-ionbatterij en nog veel meer uitrustingen.

De auto biedt de Deense bestuurder een bereik van maximaal 185 kilometer, gemeten op de “New European Driving Cycle” (NEDC) met een volledig opgeladen batterij. Het eigenlijke bereik is in essentie “onbeperkt”, dankzij het gemak van de technologie van de verwisselbare batterij waarmee bestuurders hun Fluence Z.E. in minder dan vijf minuten kunnen “bijtanken” in het netwerk van batterij-omruilpunten van Better Place.

Elk abonnement omvat onbeperkte toegang tot het Better Place-netwerk van openbare oplaadpunten en batterij-omruilpunten, elektriciteitsverbruik, gepersonaliseerd energiebeheer- en navigatiediensten via de software in de auto en in het netwerk, een overzicht van batterijen met een gewaarborgde overeenkomst inzake dienstverleningsniveau, 24 uur op 24 toegang tot klantendienst en klantenondersteuning en een privé-oplaadpunt.

Rekening houdend met de verkoopprijs van de auto en de abonnementpakketten, genieten bestuurders een meer betaalbaar rij-alternatief vergeleken met de kostprijs van auto’s op benzine of diesel, afhankelijk van het merk en het model van de auto en het rijgedrag. Bestuurders krijgen bovendien het bijkomende voordeel dat ze een vaste prijs betalen voor mobiliteitsdiensten zonder het veranderlijke risico dat verbonden is met de olieprijs, en dit zonder aan bereik in te boeten.

Een belangrijke mijlpaal voor Renault en Better Place

“Vandaag zetten wij bij Better Place een belangrijke stap voorwaarts in onze voorbereidingen om onze volledige oplossing later dit jaar in Denemarken te lanceren,” zei Shai Agassi, stichter en CEO van Better Place. “Samen met onze partners Renault en DONG Energy houden we onze belofte om een meer duurzame, gebruiksvriendelijke en betaalbare mobiliteitsoplossing te bieden die bestuurders zal helpen de pomp te vermijden in een tijd waarin de brandstofprijzen hoger zijn dan ooit. Het zijn spannende tijden voor Better Place in Denemarken met ons nieuwe centrum, onze nieuwe CEO, Johnny Hansen, onze allereerste prijs en ons allereerste pakket, de eerste levering van Renault Fluence Z.E.-auto’s en onze nieuwe ontwikkelingsovereenkomst met Renault.”

“Vandaag is een grote dag voor Renault,” zei Philippe Klein, EVP, Planning and Programmes bij Renault. “Binnen de Alliantie streeft Renault ernaar aan het hoofd van de auto-industrie in Europa te staan voor mobiliteit met nul emissie, dankzij een volledig gamma van vier elektrische auto’s die vanaf het najaar 2011 zullen worden verkocht. Denemarken is een heel belangrijke markt voor Renault, dankzij het sterke milieubewustzijn en een positief overheidsbeleid ten voordele van schone voertuigen. Fluence Z.E. wordt de eerste elektrische auto met een in essentie onbeperkt bereik, dankzij de mogelijkheid om de batterij om te ruilen in de Better Place-omruilpunten. Het partnerschap met Better Place is een fantastische gelegenheid om een baanbrekende mobiliteitsoplossing te bieden en innovatieve marketingmethodes te beleven. Het Renaultnetwerk zal volledig betrokken worden bij het avontuur, aangezien de dealers de Renault Fluence Z.E. zullen verkopen en tentoonstellen, terwijl ze allemaal routine-onderhoud zullen uitvoeren.”

Better Place en partner DONG Energy zullen samenwerken om de 20% energieproductie uit windmolens in Denemarken te gebruiken voor het elektriciteitsnet van Better Place om de Renault Fluence Z.E. op te laden. Op grotere schaal dienen batterijen in elektrische auto’s en in batterij-omruilpunten als een verspreid netwerk voor energieopslag, waardoor nutsbedrijven gebruik kunnen maken van bijkomende bronnen van duurzame energie, zoals de wind. Door meer bronnen van duurzame energie beschikbaar te stellen, gebruiken nutsbedrijven minder energie die wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen, waardoor het elektriciteitsnet stilaan koolstofvrij wordt gemaakt – een belangrijke beleidsdoelstelling voor de lidstaten van de Europese Unie.

Innovatieve marketingaanpak en zekerheid door dekking in het hele land

De officiële opening van het Better Place-centrum in Kopenhagen betekent een belangrijke mijlpaal voor Better Place en Renault, die dezelfde visie delen over een nieuwe kleinhandelservaring exclusief voor bestuurders van elektrische auto’s.

Het Better Place-centrum weerspiegelt een volledig nieuwe aanpak van de verkoop van elektrische auto’s en mobiliteitsdiensten. De bezoekers zullen meer te weten komen over de Better Place-oplossing en de voordelen van elektrische auto’s en kunnen het plezier ervaren om met een Renault Fluence Z.E. te rijden. Het centrum zal beschikken over modellen van de Renault Fluence Z.E. zodat de bezoekers zelf een ritje met de elektrische auto door de straten van Kopenhagen kunnen maken.

Het Centrum is toegankelijk voor groepen en privépersonen zowel uit Denemarken als het buitenland, vanaf 5 maart 2011.

Renault zal de Fluence Z.E niet alleen verkopen en onderhouden in zijn netwerk in Denemarken. Het automerk zal ook aanwezig zijn in het Better Place-centrum met een toegewijd team van Renaultmedewerkers die de Fluence Z.E. zullen voorstellen en bestellingen kunnen opnemen. Alle dealers zullen bestellingen kunnen opnemen en het geplande onderhoud van de Renault Fluence Z.E. kunnen uitvoeren. Bovendien zullen er 16 testcentra voor elektrische auto’s en 12 expertisecentra voor elektrische auto’s worden opgezet binnen het Renaultnetwerk in Denemarken. Bovendien zullen klanten gebruik kunnen maken van alle diensten van Renault, zoals pechverhelping, onderhoudscontract en vervangwagen.

Over Better Place

Better Place is de belangrijkste dienstverlener op het gebied van elektrische auto’s en stimuleert de wereldwijde overgang naar duurzaam transport. Better Place bouwt aan een infrastructuur en intelligent netwerk om bestuurders een reeks diensten aan te bieden, elektrische auto’s op grote schaal ingang te doen vinden en het energieverbruik te optimaliseren. Het Better Place-netwerk neemt de belangrijkste beperking voor elektrisch rijden weg, door een onbeperkt bereik mogelijk te maken op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier. De organisatie werkt samen met alle mogelijke relevante partners aan een aantrekkelijke oplossing, waaronder autofabrikanten, acculeveranciers, energiebedrijven en de publieke sector. Better Place is een zelfstandige onderneming, gevestigd in Californië en met kantoren in Israël, Denemarken en Australië. Meer informatie is te vinden op https://www.betterplace.com.

Over Renault

Samen met zijn partner Nissan streeft Renault ernaar de leider te worden in nul emissie bij gebruik, met name de eerste autofabrikant die een volledig gamma elektrische personenauto’s en lichte bestelwagens maakt tegen een prijs die voor de meeste mensen betaalbaar is. Dit jaar wordt een beslissend hoofdstuk in de geschiedenis van Renault met de lancering van drie elektrische modellen: Fluence Z.E., Kangoo Z.E. en Twizy, gevolgd door ZOE in 2012.

De Renaultgroep beschikt over meer dan 350 industriële en commerciële vestigingen in 118 landen. Hij ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt een brede waaier van innovatieve, veilige en milieuvriendelijke wagens. Renault zet zijn strategie van winstgevende groei voort onder de merken Renault, Dacia en Renault Samsung Motors. De Renaultgroep stelt wereldwijd 121 000 mensen tewerk, rapporteerde in 2010 een netto-inkomen van 38.971 miljoen EUR en verkocht dat jaar meer dan 2,6 miljoen voertuigen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CONTACTPERSONEN MEDIA
Mikkel Linnet (Deense media)
Better Place
Telefoon: +45 31 73 05 61
E-mail: mikkel.linnet@betterplace.com
of
Julie Mullins (Internationale media)
Better Place
Telefoon: +1 650 387 0486
E-mail: julie.mullins@betterplace.com
of
Renault Pers
In Frankrijk
Telefoon: +33 1 76 8 63 36
media.renault.com
In Denemarken
Soren Hyltoft
Telefoon: + 45 24 64 39 41

E-mail: soren.hyltoft@renault.com

Deel: ' Better Place en Renault lanceren elektrische Fluence Z.E. '


Lees ook