Persbericht

Nieuwe Australische vestiging introduceert krachtige encryptie voor veilige e-commerce

Beveiligingsproducten van Security Dynamics' dochter RSA Data Security voortaan wereldwijd beschikbaar

Amsterdam, 23 februari 1999 - RSA Data Security, een volle dochter van Security Dynamics, specialist in informatiebeveiliging, heeft haar actieradius vergroot door de opening van haar eerste overzeese ontwikkelingscentrum in Brisbane (Australië). Het eerste down under ontwikkelde product is een full-strength beveiligingsprotocol voor electronic commerce.

RSA's wereldwijde expansie stelt het bedrijf in staat de snel uitdijende internationale markt vanuit een niet-Amerikaanse locatie te voorzien van haar bekroonde, industriestandaard encryptieproducten. De nieuwe organisatie, RSA Data Security Australia, moet een belangrijke bijdrage leveren aan de verwezenlijking van de doelstelling van RSA om beveiligingsproducten met krachtige encryptie te ontwikkelen en die over de gehele wereld te verkopen.

Enorme impuls Het eerste product van RSA Australia is inmiddels aangekondigd: BSAFE SSL-C, het eerste full-strength product voor de wereldmarkt gebaseerd op RSA's beveiligingsprotocol. 'Deze annoncering is goed nieuws voor onze vele Europese klanten die tot nu toe niet konden profiteren van de in de VS beschikbare krachtige encryptie voor hun producten en services,' zegt Jan Hereijgers, Channel Manager van Security Dynamics in de Benelux. 'Tot voor kort zorgden de Amerikaanse exportbepalingen op het gebied van cryptografie ervoor dat de wereldwijde beveiligingsmarkt hiervan verstoken bleef. De stap die RSA nu gezet heeft zal deze markt het komende millennium een enorme impuls geven.'

Explosieve groei 'Wereldomvattende electronic commerce staat een explosieve groei te wachten,' aldus Hereijgers. 'Zowel kopers als verkopers hebben duidelijk gemaakt privacy bij e-commerce van het grootste belang te achten. Bijgevolg is er wereldwijd een schreeuwende behoefte aan RSA's SSL-standaard voor e-commerce. RSA Data Security zal daar, vanuit haar hoofdkantoor en internationale ontwikkelingscentrum, op inspelen. De Australische organisatie zal zich in dat kader richten op de internationale mogelijkheden.'

Unieke combinatie Verder maakt RSA bekend dat de cryptografen Eric Young en Tim Hudson, die aan de wieg stonden van de veelgebruikte SSLeay public domain-implementatie van de Secure Sockets Layer (SSL)-beveilingsprotocollen, bij de kersverse Australische organisatie in dienst zijn getreden. Eric Young is nieuw bij RSA Data Security. 'Australië beschikt over een unieke combinatie van cryptografisch talent, afkomstig uit zowel de industriële als de academische wereld,' stelt Hereijgers. 'Met de komst van RSA groeit de regio uit tot een echt centre of excellence voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande beveiligingsproducten voor mondiale toepassing.'

Security Dynamics

Security Dynamics is gespecialiseerd in het beveiligen en beheren van de toegang tot computergegevens. De producten van Security Dynamics zijn gebaseerd op gepatenteerde SecurID-tokentechnologie en ACE/Server-soft- en hardware. Zij zorgen voor verificatie van de identiteit van gebruikers die toegang willen tot informatiebronnen op het netwerk. Security Dynamics telt ruim twee miljoen gebruikers verspreid over 2.000 bedrijven. Dochteronderneming RSA Data Security Inc. levert eveneens oplossingen voor bedrijfsbrede netwerken, intranetten en Internet. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. Beide bedrijven staan hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van Security Dynamics bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. Tot de licentienemers van RSA's encryptietechnologie behoren Microsoft, Novell, Netscape en Lotus Development.

Meer informatie vindt u op: https://www.securitydynamics.com

NOOT VOOR DE REDACTIE

Neem voor meer informatie contact op met:

Security Dynamics Indirect Sales Benelux, telefoon: +31 (73) 599 71 25, Jan Hereijgers, Channel Manager (e-mail: jhereijgers@securitydynamics.com)

Loth & Werner Communications, telefoon: +31 (20) 575 40 52 Evelien Vredeveld, PR-consultant (e-mail: evelien.vredeveld@loth.nl)

Deel: ' Beveiliging RSA Data Security wereldwijd beschikbaar '
Lees ook