Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-09-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.10 uur
Insluiper door bewoners overlopen

WOERDEN Op donderdagavond vond op de Schillingdreef een insluiping plaats waarbij de bewoonster de man overliep en uit huis zette.

Omstreeks half elf had de 31-jarige bewoonster uit Woerden net haar laatste gasten uitgelaten toen zij in haar keuken gestommel hoorde. Toen zij poolshoogte ging nemen zag zij een onbekende man in haar keuken staan.

De vrouw riep haar man en samen werkte zij de man de woning uit. De inmiddels gewaarschuwde politie kon in de directe omgeving van de woning een 32-jarige man uit Houten aanhouden. De man voldeed aan het opgegeven signalement en werd door middel van een confrontatie 100% herkent door de bewoonster. Het is voor de politie nog onduidelijk wat de man van plan was.

Verzet bij aanhouding

LOENEN AAN DE VECHT - Tijdens de surveillance zagen agenten donderdagmiddag een bromfiets op de Molendijk staan zonder verzekeringsplaatje. Tevens bleek dat er geknoeid was met het framenummer.

De agenten besloten de bromfiets over te laten brengen naar het bureau. Omstreeks tien voor twee kwam een 21-jarige man uit Loenen aan de Vecht aanrijden op en scooter. De man riep naar de agenten dat zij van de bromfiets af moesten blijven.

Inmiddels had de jongen zijn vader gebeld en verzamelde zich een aantal mensen die zich met de zaak gingen bemoeien. Op het moment dat de agenten in gesprek waren met de vader van de 21-jarige man, probeerde deze de scooter te starten en weg te rijden. Dit kon voorkomen worden door een inmiddels gearriveerde tweede surveillanceauto.

De 21-jarige man begon wild om zich heen te slaan en gewelddadig te worden. De agenten besloten de man aan te houden. Dit wilde de vader voorkomen en bemoeide zich met de aanhouding. Na een korte worsteling werden vader en zoon aangehouden.

Deel: ' Bewoners zetten insluiper het huis uit in Woerden '
Lees ook