Ingezonden persbericht

Bezetting huis Cees van der Hoeven door columnist mislukt

UTRECHT, 20030227 -- De columnist van de website www.beursgorilla.nl is er niet in geslaagd om het huis van de voormalig topman van Ahold, Cees van der Hoeven, te bezetten. Gisteren kondigde hij aan de kapitale villa te willen bezetten omdat hij vindt dat de opbrengst van het huis, dat op dit moment voor ruim 9 miljoen euro te koop staat, ten goede moet komen aan aandeelhouders van Ahold. Het huis bleek te goed beveiligd. Ook door zich voor te doen als potentiële koper kreeg hij geen toegang.

Terugbetaling
Volgens de columnist moet de ex-topman een deel van z'n salaris terugbetalen aan Ahold: "Het forse salaris van de heer van der Hoeven is betaald door de aandeelhouders. Als Van der Hoeven z'n werk had gedaan, en goed had opgelet, was dit allemaal niet gebeurd. Nu blijkt dat hij een wanprestatie heeft geleverd, kan het niet zo zijn dat hij in luxe blijft leven. De aandeelhouders dienen een fors deel van hun geld terug te krijgen." Met de bezetting van het huis wilde Hiero deze terugbetaling afdwingen.

Via het water
Gedupeerde aandeelhouders van Ahold die de actie steunen, hebben hem aangemoedigd om alsnog een poging te wagen het huis te bezetten. Volgens één van hen zou het huis via het water wel te benaderen zijn. De columnist heeft echter aangegeven dat het hem met name ging om de tegenstelling tussen de luxe waarin van der Hoeven leeft, en de armoede die particuliere beleggers voelen door het koersverlies.

Zoekwoorden:

Deel: ' Bezetting huis Cees van der Hoeven door columnist mislukt '
Lees ook