Gemeente Zwolle

Bezichtiging opgraving Werkeren Datum uitgave: 14-09-2001

Onderwerp :Kunst en cultuur

Bezichtiging opgraving kasteel Werkeren op zaterdag 22 september

De twee kastelen in Werkeren, Stadshagen, die onlangs zijn opgegraven, zijn te bezichtigen op zaterdag 22 september. Omdat het muurwerk erg kwetsbaar is, wordt het aantal bezoekers per rondleiding beperkt en kan men de opgravingen alleen bezichtigen met een toegangskaart.

Het is niet mogelijk om zonder toegangskaart op het terrein van de opgravingen te komen. Het opgegraven muurwerk is erg kwetsbaar en bezoekers mogen niet in de opgravingsputten komen. De Archeologische Dienst Zwolle heeft daarom gekozen voor rondleidingen waarop iedereen kan inschrijven.

Toegangskaarten
Vanaf maandag 17 september kunnen geïnteresseerden toegangskaarten verkrijgen bij het Informatiecentrum Stadshagen aan de Klokkengieterlaan en bij de Gemeentewinkel aan de Diezerstraat. Op de toegangskaarten staat het tijdstip genoteerd waarop de rondleiding begint. De rondleidingen zijn gratis. De rondleidingen vinden plaats tussen 10.00 en 16.30 uur. Elk half uur worden er tegelijkertijd vier rondleidingen gegeven die elk ongeveer twintig minuten duren. Kasteel Werkeren ligt dichtbij basisschool de Zevensprong (Mannagras), tussen de Noodweg en het nog te bouwen Centrum van Stadshagen, bij de Oude Wetering.

StadshagenFestival
Op zaterdag 22 september wordt de historie van Stadshagen gekoppeld aan het huidige leven in dit deel van Zwolle. Bewoners en organisaties uit Stadshagen laten tijdens het StadshagenFestival aan de rest van Zwolle zien wat de nieuwe wijk allemaal te bieden heeft. Bewoners uit Stadshagen hebben het initiatief voor dit festival genomen. Het programma biedt voor elk wat wils tussen 14.00 en 24.00 uur, variërend van een kijk- en infomarkt, rondleidingen per paardentram door de wijk, diverse optredens, ballonnenwedstrijd en kinderdisco tot een swingende afsluiter door de top 40-band The Fax. Het festivalterrein ligt op de Werkerlaan tussen de Zandzegge en de Koperslagerstraat. Alle Zwollenaren zijn van harte welkom!

Vervoer
Stadshagen is een wijk in aanbouw. In verband met de verkeersveiligheid, de huidige omleidingen en het geringe aantal parkeerplaatsen, wordt iedereen verzocht met het openbaar vervoer op of op de fiets naar het festivalterrein en/of naar de bezichtiging van kasteel Werkeren te komen. Nabij het festivalterrein is een bushalte aanwezig.

Bron: afdeling communicatie Datum van 14-09-2001 tot 23-09-2001

Deel: ' Bezichtiging opgraving kasteel Werkeren in Zwolle '
Lees ook