Gemeente EmmenPersbericht: Bezoek uit Berlijn en Cottbus, 20 september 2001

Emmen krijgt bezoek uit Berlijn en Cottbus

24 en 25 september krijgt Emmen bezoek uit Berlijn en Cottbus. De gasten zijn geïnteresseerd in het Emmense beleid op het gebied van jeugd en veiligheid en jeugdparticipatie. Met name de manier waarop hier tussen de verschillende disciplines wordt samengewerkt, is voor de Duitsers erg interessant. Na afloop van het bezoek aan Emmen, gaat het gezelschap van twaalf personen naar Amsterdam om zich ook daar in de genoemde onderwerpen te verdiepen.

Het Duitse bezoek volgt op een bezoek dit voorjaar van Emmenaren en Amsterdammers aan Berlijn en Cottbus. Uit Emmen werd hieraan deelgenomen door ambtenaren van de afdelingen Welzijn en Onderwijs van de gemeente, twee schoolmaatschappelijk werksters en een Jeugdopbouwwerker van de Stichting Opmaat, een jeugdagent en dhr Holman namens het sociaal-cultureel werk Nieuw-Weerdinge. De uitwisseling wordt voor het grootste deel gesubsidieerd door Het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW).

Programma

Het programma van de Duitse gasten bestaat onder meer uit een bezoek aan verschillende scholen in Emmen en een aantal workshops. De workshops gaan over de Halt-systematiek, het Schooladoptieplan van de politie, de jongerenbus van Stichting Opmaat, zorgteams op scholen, de inburgering van asielzoekers en de leerplicht.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

Zoekwoorden:

Deel: ' Bezoek uit Berlijn en Cottbus in Emmen '
Lees ook