Gemeente 's-Hertogenbosch

Aangepast bezoek Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta

ma 03 september 2001

Morgen, dinsdag 4 september, zullen Prins Willem-Alexander en Máxima Zorrequieta, als onderdeel van het kennismakingsbezoek aan de provincies en vier grote steden, rond 12.30 uur s-Hertogenbosch aandoen. In verband met de aangekondigde slechte weersomstandigheden is besloten het slecht weer-scenario in werking te laten treden.

Op verzoek heeft de gemeente s-Hertogenbosch vanmiddag (maandag 3 september, 15.00 uur) van de Meteorologische dienst van het vliegveld Volkel de weersvoorspelling voor morgen, dinsdag 4 september, ontvangen. De verwachtingen zijn onstabiel weer, zware buien, mogelijk met onweer. Mede om veiligheidsreden heeft de gemeente besloten het slecht weer-scenario van toepassing te verklaren voor het programma rond het prinselijke bezoek. Dat betekent dat het programma wordt aangepast.

Het inmiddels bekende programma wordt als volgt gewijzigd.

Bij alle weersomstandigheden, met uitzondering van onderstaande weersomstandigheden, zal de aankomstplaats ongewijzigd blijven en ook de route verandert niet. Een definitieve wijziging treedt wel op voor wat betreft het Marktprogramma. De vrijwilligers en de burgemeesters zullen, in plaats van op de Markt, ontvangen worden in het Stadhuis. De Markt zal volledig beschikbaar zijn voor het publiek. De Brabantse koffietafel in het Stadhuis zal enigszins ingekort worden, waarna het prinselijk paar zich na de Brabantse koffietafel over de Markt begeeft en langzaam richting Hoge Steenweg gaat. Via deze straat zal het paar zich richting de Stationsweg begeven.

Bij slecht weer

Mocht bij vertrek van het prinselijk paar uit Tilburg blijken dat in de weersomstandigheden in

s-Hertogenbosch dermate slecht zijn dat een vaartocht over de Binnendieze onverantwoord wordt geacht, dan vervalt de vaartocht en zal het prinselijk paar per bus rechtstreeks naar de Groote Hekel worden gebracht. Aldaar zullen zij per vervoermiddel de route volgen via de Oude Dieze, Peperstraat, Parade, Torenstraat, Hinthamerstraat en Markt. Vanzelfsprekend zullen ook in dit scenario de vrijwilligers en de burgemeesters, in plaats van op de Markt, ontvangen worden in het Stadhuis. De Markt blijft beschikbaar voor het publiek. De Brabantse koffietafel in het Stadhuis zal ingekort worden, waarna het prinselijk paar zich na het programma in het Stadhuis langzaam over de Markt begeeft. Uiteindelijk zal het paar via de Hoge Steenweg richting de Stationsweg gaan.Deel: ' Bezoek Willem-Alexander en Máxima aan Den Bosch '
Lees ook