Gemeente Rheden

Nieuws (22-05-2002)
Bezoekersdag begraafplaats Dieren op zaterdag 1 juni 2002

Op zaterdag 1 juni a.s. opent de Algemene Begraafplaats aan de Imboslaan in Dieren haar poorten voor een speciale bezoekersdag. De hele dag kunnen belangstellenden kennismaken met alles wat te maken heeft met begraven en begrafenissen.

De beheerders geven een rondleiding over de begraafplaats en zullen dan alles vertellen over het beheer. Verder laten steenhouwers zien hoe een grafsteen gemaakt wordt. Bij een begrafenis of crematie horen vaak ook bloemen. Daarom tonen diverse bloemisten hun werk. Ook zullen twee begrafenisondernemers bezoekers alles vertellen over de mogelijkheden bij begraven of cremeren. Bij een begrafenis komt ook een stukje techniek kijken. Bezoekers krijgen daarom bijvoorbeeld te zien hoe een graf wordt gegraven. Iedereen is van harte welkom van 10.00-16.00 uur.

Begraafplaats Imboslaan ligt binnen de bebouwde kom van Dieren, maar de bomen en het groen zorgen voor een parkachtige sfeer. De begraafplaats is ongeveer 4 ha groot en daardoor klein en overzichtelijk. Naast begraven kunnen er ook urnen worden geplaatst en er is een speciaal veld voor het verstrooien van as. Een deel van de begraafplaats is een "Natuurbegraafplaats". Dit gedeelte heeft een natuurlijke aanblik, zodat de graven opgaan in de omgeving.
Copyright: Gemeente Rheden

Deel: ' Bezoekersdag begraafplaats Dieren '
Lees ook