Bibit winnaar Broos van Erp Prijs 1999

Amsterdam, 7 juni 1999 * Vanmiddag maakte minister Jorritsma van Economische Zaken in Media Plaza bekend dat Bibit Internet Billing Services winnaar van de Broos van Erp Prijs 1999 is geworden. De prijs, een geldbedrag van 100.000 gulden, wordt toegekend aan de meest zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe media.

Marktpotentie, originaliteit, innoverend vermogen en actualiteit van de inzending speelden bij de jurering een grote rol. Bedrijven die meedingen naar de Broos van Erp prijs moeten verder binnen het MKB kader vallen en mogen niet langer dan 5 jaar bestaan. Een andere vereiste is dat het product reeds op de markt verkrijgbaar is.

De toepassing van Bibit Billing Services bv kan worden omschreven als een elektronisch verrekenkantoor voor financiële transacties - payment services en billing services - op het internet. Primaire doelgroep van Bibit is de ondernemer die zijn producten, diensten en informatie op het internet aanbiedt. Met de toepassing van Bibit kan deze e-ondernemer zijn e-klant een compleet scala aan nationale en internationale betaalvormen aanbieden. De payment service omvat 8 verschillende betalingsmethoden voor het internet en ondersteunt zowel het nieuwe SET protocol als conventionele creditcard betalingen. De billing service is een toepassing die wordt ingezet voor het verstrekken van betaalde informatie via Internet zoals nieuwsartikelen en beursnoteringen. Bibit stelt zich hierbij op als onafhankelijke partij die technisch en facilitair opereert. Met deze e-commerce toepassing, die een alternatief vormt voor het gebrek aan micro-payment methoden, schept Bibit nieuwe voorwaarden voor het verder uitbouwen van de lokale Nederlandse thuismarkt tot Europees niveau. De toepassing van Bibit wordt o.a. gebruikt door de AEX real-time koersen site. Bibit werd in 1996 opgericht door Joost J. Schuijff, Robert Weaver, Arnout Schuijff en Martijn Hovinga. Samen hebben zij meer dan 40 jaar ervaring in marketing, consultancy en de ontwikkeling van complexe informatie- en communicatiesystemen. Het idee voor Bibit is ontstaan uit ervaringen met transactiesystemen binnen financiële organisaties, telecom aanbieders en Internet providers.

Uit de 154 inzendingen werden 8 bedrijven genomineerd: Le Chateau, Flexlease, Free Cargo, Smulweb, Call me mow, Your News, Bibit Billing Services en Demi dubbel.

Over de Broos van Erp Prijs
De Broos van Erp Prijs is een aanmoedigingsprijs die op initiatief van de Tweede Kamer is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken. De Broos van Erp prijs werd dit jaar voor de tweede maal uitgereikt en wordt georganiseerd door MediaPlaza.

Broos van Erp (1933-1997) was van 1978 tot 1997 lid van de VVD fractie in de Tweede Kamer, waar hij zich als woordvoerder voor het midden- en kleinbedrijf onder andere sterk maakte voor de toepassing van geautomatiseerde informatiesystemen. Om deze reden is deze prijs voor bestaande nieuwe mediatoepassingen naar hem vernoemd.

Twinning prijzen
Michiel Westerman, directeur van Twinning, kende na de prijsuitreiking nog drie prijzen toe aan veelbelovende startende ondernemers, namelijk Demi Dubbel, FreeCargo en Call me Now. Deze bedrijven mogen een half jaar gebruik maken van een kantoorruimte in een van de Twinning centra.

Publieksprijs
Een week voorafgaand aan de prijsuitreiking werd de Nederlandse bevolking in staat gesteld een stem uit te brengen. Publieksfavoriet is Multiplayer Gaming geworden. In totaal brachten 570 personen hun stem uit. De publieksprijs werd beschikbaar gesteld door Media Plaza.

De PriceWaterhouseCouper E-business stimuleringsprijs Tijdens het Awardsdinner wat 's avonds in Media Plaza werd gehouden, kreeg Flexlease de PriceWaterhouseCouper E-business stimuleringsprijs uitgereikt door de heer W. van Waardt. Deze prijs bestaat enerzijds uit een beeldje dat samenwerking op niveau symboliseert. Daarnaast bestaat de prijs uit advies ter waarde van fl 25.000,-. Met deze prijs wil PricewaterhouseCoopers de winnaar ondersteunen in de succesvolle uitbouw van het concept.

Informatie
MediaPlaza
Marieke van Kruiningen
Mariekek@mediaplaza.nl
Tel. 030-291 41 55

Deel: ' Bibit winnaar Broos van Erp Prijs 1999 '
Lees ook