Big Band Booming Business

AMERSFOORT, 20050408 -- Elke laatste zondag van de maand is er Lazy Sunday, een gelegenheid voor Big Bands om op te treden in Zandfoort aan de Eem te Amersfoort. Start is zondag 24 april om 15.00 uur met Zanger/Performer Peter Rip.


Het concert 'Live at the Albert' van Robbie Williams heeft de Big Band muziek weer een nieuwe impuls gegeven. De liefde voor het dynamische koper en ritme geluid van een Big Band bloeit weer op bij muzikanten.
Artiesten als Michael Bublé, Jamie Cullum en Diana Krall zijn de nieuwe Jazz/Pop sterren met een groot jazz orkest. Veel ruimte voor Big Bands in Nederland om voor een gevarieerd publiek te spelen is er echter nauwelijks.

André van Gelderen (mede-oprichter van Nighttown Rotterdam, Panama Amsterdam en theater de Lieve Vrouw in Amersfoort) start met initiatiefnemer Peter Rip (vertolker van de grote Crooners en zanger bij Lex van Wel and his Swing Orchestra) een platform voor Big Bands en voor jazz liefhebbend Nederland.

Lazy Sunday gaat elke laatste zondag van de maand van start.
Zandfoort aan de Eem ligt tegen het centrum van Amersfoort en is omringt door zand en strand. De moderne loods doet denken aan een verlaten industrieel pand tegen de skyline van kantoorgebouwen en het oude centrum. De entourage is eigentijds, de wekelijkse programmering is breed van opzet en vormt een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Op zondag 24 april zal Peter Rip de spits afbijten met jazz standards in verschillende uitvoeringen, begeleid d.m.v. professionele orkestbanden van o.a. Nelson Riddle. Op deze middag kunnen zangers(essen) en muzikanten, zowel professionals als amateurs, zich aanmelden voor 'The Real Thing'.

Iedere laatste zondag van de maand is er een Lazy Sunday in Zandfoort aan de Eem, gelegen aan de Kleine Koppel 20/21 te Amersfoort.
Open vanaf 11.00 uur.
Repetities vanaf 14.00 uur
Uitvoeringen vanaf 16.00 uur.
Toegang is gratis.

Voor meer informatie: www.zandfoort.nl

Deel: ' Big Band Booming Business '
Lees ook