Veiling spullen BN-ers voor Stichting Intermobiel

Bijzondere bijdrage van 'Mister X'

ARNHEM, 20050418 -- Stichting Intermobiel organiseert vanaf 22 april een veiling van unieke gesigneerde spullen van bekende Nederlanders. Via online handelsplaats Ebay worden spullen geveild van onder meer Christijan Albers, Gordon, Eddy Zoey, Di-rect en Esther Vergeer. Een zeer bijzondere bijdrage wordt geleverd door 'Mister X'. Welke bekende Nederlander dit is en wat hij of zij beschikbaar stelt voor de veiling, wordt 21 april bekendgemaakt. De opbrengst van de veiling is bestemd voor Stichting Intermobiel.


Vanaf 22 april kan via Ebay geboden worden op unieke spullen van bekende Nederlanders. De unieke bijdrage van 'Mister X' blijft geheim tot 21 april. Formule-I coureur en ambassadeur van de Stichting Christijan Albers stelt zijn F1 racehandschoenen gesigneerd ter beschikking. Rolstoeltennisster Esther Vergeer doneert het racket waarmee ze in 2004 olympisch kampioen in Athene werd. Voetbalclubs Vitesse en De Graafschap schenken een door alle spelers gesigneerd T-shirt. Ook op spullen van Di-rect, Gordon, Eddy Zoey en andere BN-ers kan geboden worden. De producten die geveild worden staan op www.intermobiel.com/nieuws/veiling.asp.De veiling loopt tot 1 mei.

Stichting Intermobiel ziet zich genoodzaakt tot het organiseren van een veiling, omdat zij geen subsidie ontvangt. "Onze doelgroep is ziekteoverstijgend. Je kunt om uiteenlopende redenen in een rolstoel zitten of bedlegerig zijn. De meeste fondsen zijn echter gericht op één bepaalde ziekte. Ook het feit dat onze activiteiten vrijwel geheel op Internet plaatsvinden wordt als reden gegeven om onze subsidieaanvraag af te wijzen. Maar face-to-face bij elkaar komen, is voor onze doelgroep vanwege aanzienlijke mobiliteitsbeperkingen nu juist niet mogelijk!" aldus Veroni Steentjes, voorzitter van Stichting Intermobiel en zelf bedlegerig.

De website www.intermobiel.com is een kennisplatform en virtuele ontmoetingsplaats voor jongeren met een aanzienlijke (fysieke) mobiliteitsbeperking. Met de opbrengst van de veiling wil Stichting Intermobiel de website toegankelijker maken voor deze doelgroep. Denk aan de mogelijkheid tot spraakchatten voor jongeren zonder handfunctie. Ook zullen communicatieactiviteiten worden ontwikkeld om de website te promoten.

Over Stichting Intermobiel
Stichting Intermobiel beoogt door middel van de website www.intermobiel.com de uitwisseling van kennis en ervaring tussen bedlegerige en minder mobiele jongeren te vergroten en lotgenotencontact te bevorderen. De Stichting behartigt de belangen van deze doelgroep bij (gehandicapten)organisaties en instellingen en zoekt oplossingen voor problemen waar de jongeren mee te maken krijgen. Zo werkt Stichting Intermobiel aan een lijst van uitgaansgelegenheden en vakantieaccommodaties die toegankelijk zijn voor jongeren in een ligrolstoel, brancard of bed.

Stichting Intermobiel is opgericht in maart 2003. Het bestuur van de Stichting bestaat uit vier jongeren waarvan drie jongeren die tot de doelgroep behoren. Alle bestuursleden en andere medewerkers doen dit op vrijwillige basis. De Stichting financiert haar werkzaamheden door sponsoring van particulieren en bedrijven.


Noot voor redacties:

Deel: ' Bijdrage 'Mister X' aan Veiling spullen BN-ers voor Stichting Interm.. '
Lees ook